Spread the love

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România(FZMAUR) și cu sprijinul autorității publice locale, a prezentat, vineri, în prezența primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău; a rectorului Universității ”Ovidius”, Sorin Rugină și a directorului general al CCINA, Ion Dănuț Jugănaru, concluziile parțiale ale raportului intitulat “România Metropolitană”. Acesta va fi lansat de Banca Mondială la scurt timp de la finalizarea campaniei de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău”.

În acest sens, municipiul Constanța a organizat, vineri, o discuție la care au participat atât experții pe dezvoltare urbană din partea Băncii Mondiale cât și factori de decizie din administrația publică locală. Evenimentul a avut rolul de a facilita discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane, pornind de la exemplul municipiului Constanța, ce a implementat până în prezent și ce se poate face în continuare, și continuând cu rezultatele preliminare ale campaniei pentru municipiu.

Potrivit Primăriei Constanța, până pe 22 martie 2019, cetățenii și actorii locali din România sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașelor lor, în cadrul unei campanii de consultare publică, în premieră în România, intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”, completând chestionarul de AICI!

Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan.

Pentru regiunea metropolitană Constanța, câteva dintre proiectele selectate pentru a fi ierarhizate în ordinea importanței de către cetațeni sunt: Construcția Spitalului Regional de Urgență, Dezvoltarea Portului Constanța, Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu”; Extinderea plajelor și consolidarea falezelor sau Riviera Tomis.

„Campania de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău” este foarte importantă pentru misiunea FZMAUR. De aceea, federația este partenerul Băncii Mondiale în acest exercițiu și își dorește să inspire cât mai mult membrii decidenți politic să comunice cu cetățenii lor și să le cunoască mai bine nevoile. Campania de consultare este realizată de Banca Mondială în parteneriat cu Urbanize Hub”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *