Camera de Comerț a organizat Forumul Economic România – Israel. Daraban: „Am acționat și vom continua să acționăm în beneficiul comunității noastre de afaceri”

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Ambasada Statului Israel în România au organizat, miercuri, 9 iunie, Forumul de Afaceri România – Israel, prilejuit de vizita oficială în România a E.S Reuven Rivlin, Președinte al Statului Israel. Din delegaţia oficială a Statului Israel au făcut parte importanți oficiali guvernamentali însoțiți de companii reprezentative israeliene din următoarele sectoare economice: apărare, orașe inteligente, securitate cibernetică și siguranță națională; sănătate și digitalizare în sănătate (producători de software și echipamente de profil); agricultură și managementul apei (sisteme de irigații, sere și tehnologii de creșterea animalelor).

Președintele Statului Israel, E.S. Reuven Rivlin a declarat: „Acest seminar de afaceri este extrem de important. În timp ce discuțiile dintre guverne creează baza relațiilor oficiale, legăturile B2B și, în final, cele dintre oameni, sunt adevărata bază pentru un parteneriat vibrant între națiuni. Cooperarea economică Israel-România are un potențial extraordinar de a aduce mari beneficii reciproce ambelor țări. (…) În prezent există 137 de proiecte comune, la care participă 251 de companii israeliene și românești. Apreciem foarte mult sprijinul continuu al României pentru a ne asigura că Israelul este un partener deplin în toate programele relevante ale UE”.

Premierul României, Florin Cîțu, prezent și el la eveniment, a susținut că îmbunătățirea și asigurarea predictibilității este una dintre coordonatele principale ale unei guvernări eficiente.

„Încurajez comunitățile de afaceri române și israeliene, în cooperare cu guvernele lor, pentru a identifica un proiect emblematic comun care să valorifice experiența bogată pe care o au cele două țări în domenii precum: cercetare, educație și afaceri. Predictibilitatea este cea mai bună strategie pentru un mediu de afaceri durabil. Pentru guvernul meu, îmbunătățirea și asigurarea predictibilității este una dintre coordonatele principale ale unei guvernări eficiente. Este simplu: nu majorăm impozitele, nu schimbăm regulile în mijlocul jocului”, a declarat premierul.

Nu în ultimul rând, președintele CCIR,  Mihai Daraban, a susținut că instituția este „cea mai puternică și mai reprezentativă organizație a comunității de afaceri din România”.

„Camera de Comerț și Industrie a României CCIR, cea mai puternică și mai reprezentativă organizație a comunității de afaceri din România, dispune de o infrastructură puternică atât la nivel național, cât și regional, infrastructură care include camerele de comerț regionale din fiecare județ al României, reprezentând mai mult de 15.000 de companii. Totodată, organizația noastră este membru cu drepturi depline al celor mai prestigioase entități internaționale, cum ar fi: Eurochambres, Asociația Camerelor Balcanice (ABC), Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre (BSEC BC) și, de asemenea, face parte din rețeaua World Chambers. CCIR a acționat și va continua să acționeze în beneficiul comunității noastre de afaceri și așteaptă cu nerăbdare să dezvolte proiecte durabile menite să încurajeze un climat de afaceri prietenos pentru investitorii interesați de piața românească”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

Sesiunile tematice și întâlnirile business-to-business (B2B) au avut loc la sediul CCIR Business Center, și s-au constituit într-un eveniment de interes pentru companii, atât pentru consolidarea promovării bunurilor și serviciilor pe piața economică din Statul Israel, cât și pentru identificarea de noi oportunități de afaceri. Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Israel însuma 570,15 milioane de euro, la sfârșitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, în România activau un număr de 8298 de companii israeliene, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *