Călin Popescu Tăriceanu: „Nu sunt favorabil cedării acțiunilor statului de la Portul Constanța”

Comunicarea nu este tocmai punctul forte al ALDE, fie că vorbim de organizația centrală, fie de cea locală. Începem cu cea locală, care a „uitat” să transmită invitații tuturor instituțiilor de presă din Constanța, ci numai celor aflate „la îndemână”. Referitor la organizația centrală, copreședintele ALDE Călin-Popescu Tăriceanu a „uitat” că tocmai la Constanța a dat presa afară din cadrul unui eveniment, gest pe care TOMIS NEWS l-a relatat de la fața locului, pentru ca, marți, să revină și să pozeze în… apărător al presei! Să îi dăm cuvântul:

„Astăzi, la București, Grupul de Dialog Social, care nu știu cât de dialog este, a organizat ceva între politică și tehnocrație și invitat a fost actualul prim-ministru Dacian Cioloș. Ceea ce s-a întâmplat acolo mi se pare incredibil: din câte am aflat, doamna Andreea Pora, un fel de amfitrion, nu a primit două televiziuni. Dacă cei care susțin tehnocrația și acest guvern așa gândesc despre dezbateri în campania electorală, ne putem imagina care este viziunea lor despre democrație și libertate. O democrație autentică nu poate fi concepută în afara libertății presei. Presa trebuie să aibă acces la aceste manifestări și libertatea necondiționată a presei trebuie să fie un element prezent în gândirea tuturor celor care cred că au un cuvânt de spus în societatea românească. Această atitudine nu poate să fie acceptată și acceptabilă în România pe care dorim s-o construim. (…) Tehnocrația ucide democrația! Primul ministru avea un rol hotărâtor și ar fi trebuit să spună gazdelor că această atitudine este greșită. Eu aș fi refuzat. Dacă presei i se îngrădește accesul la aceste discuții nu am ce să caut, dacă sunt un om cu convingeri democrate, liberale! (…) Este nevoie de solidaritate și fac apel la solidaritate pentru a lua atitudine ca astfel de lucruri să nu se mai repete!”, a spus Tăriceanu.

Trecem de la declarații care dau bine la mesajele politice, capitol la care, în general, copreședintele ALDE excelează. Printre altele, acesta a vorbit și despre Portul Constanța.

„Noi punem foarte mare accent pe susținerea capitalului românesc. Am subliniat că după 1990 noi am intrat într-o competiție a zonei libere, noi cu zero capital, la competiție cu firmele străine și bineînțeles că nu aveam cum să ieșim învingători. Economia românească, astăzi, este dominată de interese străine și firmele românești… s-au făcut privatizări de dragul privatizărilor numai să bifăm că așa ne cerea Bruxelles-ul, care nu au fost decizii de succes. Anumite activități strategice, cum este cea a Portului comercial la Marea Neagră, ar trebui să scape de sub controlul strategic al statului. Toate țările din Europa și-au păstrat anumite centre de interes strategic în coordonare și, până la urmă, la Portul Constanța cea mai importantă chestiune este cea de management. Dacă reușim să aducem un management inteligent, legând de anumite proiecte de interes major, Portul poate să devină un nod comercial de referință. (…) Nu sunt favorabil cedării acțiunilor statului de la Portul Constanța”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Constantin l-a felicitat pe Vrabie

La evenimentul de la Constanța a participat și copreședintele ALDE, Daniel Constantin, care l-a felicitat pe primarul de la Medgidia, Valentin Vrabie, pentru decizia de a se înscrie în partid, aspect care, potrivit lui Constantin, va cântări în procentele de la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

„Mă bucur că am ajuns la Constanța și vreau să felicit organizația locală, pentru rezultatele pe care le-au avut la alegerile locale. Am speranța că organizația s-a întărit și vom avea un rezultat mult mai bun la alegerile parlamentare. Vreau să îi urez bun venit în rândurile noastre sosirea domnului Vrabie de la Medgidia, cred că sosirea dânsului ne dă garanția că vom avea un rezultat mult mai bun. Mă bucur că reușim să ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus: ALDE să fie, după aceste alegeri, pe locul trei pe scena politică românească și principalul partid de dreapta din România. După cum vedem evoluția PNL, mai degrabă PDL, avem toate șansele să se întâmple acest lucru. Din păcate, mesajele s-au radicalizat în această perioadă, însă noi vom discuta despre lucrurile pe care oamenii vor să le audă: despre sectoare prioritare, despre ceea ce vom face noi după data de 11 decembrie. Ne vom așeza la masă cu colegii din PSD și vom discuta programul de guvernare. Obiectivul pe care ni l-am asumat se referă la investiții, este principalul lucru la care vom ține în viitorul guvern, astfel încât să ne asigurăm că această creștere nu se bazează doar pe consum, nu este o creștere conjuncturală, ci una sănătoasă”, a spus Daniel Constantin.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *