Spread the love

Este sărbătoare în toată Constanța de Ziua Copilului! Jocuri, animatori, concursuri sportive, ateliere de creație, petreceri pentru bebeluși, face painting sau miniconcerte  vor colora orașul de 1 iunie.

Iată ce puteți face împreună cu micuții voștri:

Spre exemplu, puteți petrece Ziua Copilului în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, între 11:00-19:00, alături de 30 de mascote, personaje – eroi ai filmelor și desenelor animate. Vor fi ateliere de creație : slime, lut, pictură, muzică, experimente, spectacol de magie, animatori pe piciorange și clovni, concursuri sportive (întrecerea în sac, rupe-sfoara, concurs de echilibru, ștafeta cu obstacole, tragere la țintă, limbo, etc), leapșa; șotronul; ghicește personajul; gasește-ti locul; țară, țară vrem ostași; rațele și vânătorii; elasticul; căutarea de comori(treasure hunt), concurs de costume, concurs desene pe asfalt, concurs de talente, concurs de costume, tobogan gonflabil, 4 Trambuline, cretă colorată, baloane, face painting, premii, 4 tunuri de confetti. Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

De asemenea, va avea loc Supercupa României la Karting Electric – Marele Premiu al orașului Constanța! Etapele de desfășurare a competiției sportive sunt: etapa I – sâmbătă, 01 iunie 2019, în intervalul orar 11:00 – 18:30; etapa a II-a: duminică, 02 iunie 2019, în intervalul orar 11:00 – 17:30. Cele două etape se vor desfășura pe același traseu, respectiv b-dul. Tomis (începând de la zona „Miga” – intersecția cu b-dul. Ferdinand) – dreapta în parcarea Consiliului Județean Constanța – ieșire în str. Traian – stânga pe b-dul. Tomis  – reluarea circuitului de la zona „Miga”. Evenimentul este organizat de Asociația Clubul de Karting București.

Totodată, Asociația „La Primul Bebe” vă invită în Parcul Tăbăcăriei (zona cu spațiu verde între restaurant Zodiac și Restaurant Dobrogea”), tot pe 1 iunie, între 10.30 și 12.30, la un eveniment cultural/umanitar ce își propune încurajarea petrecerii în aer liber a părinților împreună cu copiii lor și implicarea acestora în activități ca ateliere educative și distractive.

Activități de Ziua Copilului se vor organiza și în Parcul Casei de Cultură. Astfel, între orele 11:00-13:00, 5 animatori îi așteaptă pe cei mici pentru a desena împreună pe asfalt, cu jocuri, baloane, face painting, DJ și concursuri.

Mai mult, Casa de Cultură a Sindicatelor vă așteaptă pe 1 iunie, de la ora 19:00, la cunoscutul spectacol pentru copii, Cartea junglei, iar pe 1 și 2 iunie, în Piața Ovidiu, începând cu ora 10:00, sunteți așteptați la Bucurie în Mișcare Constanța. Intrarea la festival este liberă, invitații speciali ai festivalului fiind Beatrice Olaru – câștigătoare Exatlon 2018 și Ivan Patzaichin – multiplu campion olimpic si mondial.

Vom avea parte de 2 zile cu multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, majorete și fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, volei.

De asemenea, Greenpeace România vă invită de 1 iunie în Portul Constanța, unde va fi ancorată nava Rainbow Warrior. Vizitatorii sunt invitați la tururi ghidate pe navă, unde pot învăța despre istoria impresionantă a navei și discuta cu echipa Greenpeace despre problemele de mediu care ne afectează pe toți și ce putem face împreună pentru un mediu mai curat. Organizatorii au pregătit și o serie de surprize pentru cei mici: face painting, atelier de pictură și origami. Atelierele și tururile ghidate sunt organizate în două intervale orare 9:00-13:00 și 16:00-20:00, în aceste intervale un autobuz RATC va face traseul Poarta 1 (interiorul portului) – Cuibul Reginei, cu o frecvență de 15 minute, GRATUIT. Nava va fi acostată la Constanța timp de cinci zile, între 29 mai și 2 iunie, perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente cu acces GRATUIT pentru public, la bord și în port.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *