Câinii din adăpostul pentru animale din Constanța își caută stăpân. Primăria: „Pentru 70 de patrupede a fost prelungit termenul de menținere”

De la începutul campaniei de adopție a câinilor fără stăpân inițiate de Primăria Municipiului Constanța, iubitorii de animale au venit în număr mare la adăpostul situat pe strada Varful cu Dor, nr.5, unii pentru a-și revendica propriile animale, dar cei mai mulți pentru a adopta, astfel încât peste 100 de căței și-au găsit un stăpân.

Potrivit unui anunț de miercuri al Primăriei Constanța, pentru alți 70 de câini, astăzi au fost semnate deciziile de menținere în adăpost pentru încă 14 zile lucrătoare. Câinii au fost adoptați după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care animalele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării. Adopția câinilor se face în mod gratuit. Câinii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

„Adăpostul public pentru animale abandonate, situat pe strada Vârful cu Dor nr.5, a fost complet renovat, oferă condiții decente de cazare pentru animale și respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică. Adăpostul beneficiază de cabinet medical dotat cu aparatură performantă, unde câinii sunt îngrijiți, vaccinați și sterilizați”, spun cei de la Primărie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *