Câini adoptați din adăpost au ajuns din nou în stradă, abandonați. Mesajul Primăriei

Există multe persoane care adoptă un câine de la Adăpostul Public pentru Animale Abandonate și după câteva zile îl abandonează, atrag atenția reprezentanții Primăriei Constanța. Acest lucru se întâmplă din cauză că oamenii nu sunt suficient de informați și nu știu ce presupune să ai un animal de companie sau cred că dacă iau un patruped din adăpostul public și îi dau drumul din nou pe stradă fac un bine câinelui, când, de fapt, lucrurile stau exact invers.

„Primăria Municipiului Constanța încurajează adopția pentru că orice câine merită o șansă la viață iar Adăpostul Public pentru Animale Abandonate ar trebui să fie o soluție temporară pentru toți câinii. Cei care vor să adopte un animal ar trebui să se informeze bine înainte de a face acest lucru”, avertizează reprezentanții municipalității.

Solicitările se pot face imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a opta zi lucrătoare din momentul cazării. Adopția câinilor se face în mod gratuit. Câinii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare, iar adopţia patrupedelor se poate face doar după ce au fost respectate mai multe condiții.

Potrivit Primăriei, se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora.Nerespectarea declaratiei angajament asumată atât în cazul adopției cât și al revendicării, constituie contravenție conform art. 14*(1)lit. b) al O.U.G. nr. 155/2001, completată și actualizată și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei. Conform art. 13 al O.U.G. nr. 155/2001 alin. (1) „se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi” iar conform alin. (2) „abandonul constă în lăsarea unui câine revendicat ori adoptat pe domeniul public, fără hrană, adăpost ori tratament medical”. Nerespectarea dispoziţiilor art. 13 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 5 ani.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *