Spread the love

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice au identificat, vineri, o persoană care lăsase liber pe domeniul public un animal de talie mare din rasa canină American Staffordshire Terrier.

Câinele nu avea botniță și lesă, punând astfel în pericol trecătorii dintr-o zonă intens circulată de  pe Bdul Tomis din municipiul Constanța.

Deținătorul patrupedului a fost sancționat contravențional cu suma de 1500 lei, în conformitate cu dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

Prin câini periculoși se întelege câinii aparținând următoarelor rase, grupate în două categorii după cum urmează:

-categoria I: caini de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;

-categoria a II-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso și metisii lor.

„Aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbatul câinelui fără lesă și/ sau botniță pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar  și însoțit de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei”, precizează reprezentanții Poliției Locale.

Potrivit Poliției Locale Constanța, în ultimele 24 de ore au fost depistați și sancționați contravențional pentru astfel de abateri 5 posesori de câini.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *