„Cadoul” lui Cîțu pentru… Chițac și Boc – Comisia SRI propune ca primarii de municipii reședință de județ să fie BENEFICIARI ai informațiilor secrete! AUR a LUAT FOC

Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) a depus miercuri o iniţiativă legislativă care prevede includerea primarilor de sector ai municipiului Bucureşti şi a primarilor municipiilor reşedinţă de judeţ pe lista beneficiarilor legali de informaţii din domeniul securităţii naţionale. Potrivit unui comunicat al comisiei, se propune, totodată, înlocuirea sintagmei „conducătorilor Consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti” cu „preşedinţilor Consiliilor judeţene”, pentru clarificarea în mod limitativ a beneficiarilor de informaţii prevăzuţi de lege.

Iniţiatorii susţin că propunerea vine în sprijinul eficientizării activităţii primarilor marilor municipii, pentru respectarea practicii democratice în exercitarea atribuţiilor acestora, a statului de drept, pentru dezvoltarea comunităţilor locale, precum şi pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Propunerea legislativă a fost iniţiată de şapte dintre cei nouă membri ai comisiei parlamentare, respectiv de senatorii Ioan-Cristian Chirteş şi Marius Alexandru Dunca şi de deputaţii Florin-Silviu Hurduzeu, Alexandru Iulian Muraru, Sorin Răzvan Prişcă, Mitică Marius Mărgărit, Teodor Lazăr. Pentru acest proiect au semnat şi alţi parlamentari de la mai multe grupuri politice. Potrivit Hotărârii Parlamentului nr.30/1993, comisia poate iniţia proiecte de legi în domeniul securităţii naţionale.

Parlamentarii opoziției sunt total împotriva acestui act normativ. Deputatul AUR Dorel Acatrinei, membru în comisia SRI, ne-a precizat faptul că avem o mulțime de primari care au mai multe mandate și, astfel, vor ajunge mai stăpâni decât sunt deja:

Se vrea majorarea numărului de beneficiari. Așa s-a constatat de către comisie… Eu nu semnez proiectul acesta de lege! Sunt împotrivă! Sunt primari în funcție de 20 de ani… dacă ajung informații la ei, ajung mai stăpâni decât sunt deja. Exemplu: Deva e oraș mai mic decât Hunedoara, dar e reședință de județ… O să fie un lanț de solicitări de informații clasificate. Nu mi se pare normal! Comisia e condusă de PNL… Automat pleacă asta de la guvern! Actul normativ a fost amânat, pentru că eu mi-am arătat opoziția, a rămas pentru săptămâna viitoare. În urma unui control efectuat la o unitate militară din Galați… așa a plecat această constatare… Toți primarii de reședință de județ, plus primarii de sector. Se ține cont de faptul de multe ori primarii de reședință de județ lucrează cu mai mulți bani decât președintele de Consiliu Județean. Sunt prea mulți primari de 12, 16, 20 de ani pe funcții. Mie nu mi se pare normal. Dacă mergem pe alegerea primarilor în două tururi și maxim două mandate, atunci, da, am putea!”, a spus deputatul Acatrinei, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „„Cadoul” lui Cîțu pentru… Chițac și Boc – Comisia SRI propune ca primarii de municipii reședință de județ să fie BENEFICIARI ai informațiilor secrete! AUR a LUAT FOC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *