Câciu (PSD), FAVORABIL la Finanțe. Despre rectificare: „Nu se va adopta noaptea, ca…”

Adrian Câciu, propus ministru de Finanțe din partea PSD, a făcut show la audierile de miercuri din Parlament. Acesta a dat detalii despre cum va conduce ministerul și și-a amuzat colegii.

Eu sunt un tip proactiv. Nu o iau razna din perspectiva proactivității. Acolo unde sistemul nu e eficient încerc să vin cu propuneri de eficientizare. Eu nu mă cred Harap-Alb, eu sunt rezultatul echipelor, al oamenilor cu care am lucrat. La fe și la Agricultură, rezultalele nu au fost că a fost Câciu acolo, ci grație echipei. La Finanțe este o echipă, nu e impredictibilă. Voi dori să fac discuții inclusiv cu mediul economic”, a explicat Câciu.

Acesta a fost avizat în funcție cu 34 voturi pro, șapte împotrivă și o abținere.

Ministrul propus la Finanțe, Adrian Câciu, spune că nu va aproba nicio rectificare de buget înainte să verifice dacă banii există. Totuși, acesta promite că actul va fi adoptat până vineri.

Aș începe cu răspunsul la rectificare. Vom face verificări înainte să o aprobăm, nu se va aproba noaptea ca….. Trebuie să ajung la minister, să verific că banii sunt acolo. Trebuie să menținem deficitul cerut de UE. Eu nu sunt jurist, sunt economist, legea spune 30 noiembrie elaborare rectficare, nu adoptare, dar vom încerca să ne grăbim”. Am înțeles că sunt niște probleme cu salariile din sistemul sanitar. Vineri seara veți avea rectificarea”, a declarat Câciu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *