Câciu (Finanțe), după discuțiile cu Ambasada SUA, despre centrala de la Cernavodă: „Trebuie intensificate investiţiile pentru consolidarea independenţei energetice”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat joi cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, subiecte de interes în relaţiile bilaterale, cu accent pe continuarea măsurilor prioritare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri corect şi competitiv în România.

Au fost trecute în revistă programele de reformă incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă, conform unui comunicat de presă.

Am avut o discuţie foarte bună, aplicată şi constructivă cu dl David Muniz. Am reconfirmat hotărârea României de a-şi respecta obligaţiile de partener strategic, aşa cum am dovedit-o în cei 25 de ani care au trecut de la semnarea Parteneriatului Strategic. În acelaşi timp, am subliniat faptul că dezvoltarea economic, cu atenţie pentru protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatic, reprezintă o preocupare majoră a guvernelor noastre. În acest sens, trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată şi pentru consolidarea independenţei energetice şi economice a României„, a declarat Adrian Câciu.

Potrivit sursei citate, discuţiile au evidenţiat interesul pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre România şi Statele Unite care vor aduce valoare adăugată şi avantaje pentru ambele părţi. 

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.