Câciu (Finanțe) cere protestatarilor ÎNȚELEGERE: „Economia este în SUFERINȚĂ şi începem să facem proteste! Haideţi să NU ȘANTAJĂM statul!”

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu a declarat duminică seară că înţelege anumite categorii socio-profesionale că sunt nemulţumite de grila salarială, dar că economia încă nu este stabilizată, astfel că măririle salariale nu pot fi implementate imediat. Adrian Câciu a făcut un apel mai ales la poliţişti şi profesori, spunând că aceştia trebuie să înţeleagă că momentan nu există la buget fondurile necesare pentru acordarea drepturilor salariale prevăzute în lege, dar acestea ar putea fi alocate prin rectificarea bugetară din vară.

„Dreptul de a protesta este al tuturor. Trebuie corelat cu ceea ce se întâmplă în jur. E adevărat, doi ani de zile grila profesorilor a fost înghețată. Acest guvern a reușit să găsească o sumă pentru a începe o recuperare pentru profesori și pentru sănătate. Ne legăm de benefiaciarii sistemelor publice că ei nu mai primesc beneficii. Trăim într-o țară care nu este stabilizată. Dacă nu înțelegem că suntem la porțile valului 5, economia nu şi-a revenit, economia este în suferință și începem să facem proteste… cei de la poliție fac greve. Haideți să nu șantajăm statul pentru că nu ne-am primit dreptul. În acest moment încercăm să dăm drepturile. Nu suntem în situația în care nu vrem să acordăm drepturi. Să se uite și la oamenii care trăiesc din salariul minim sau la oamenii care nu au ce pune pe masă și apoi să protesteze. Fiecare e liber să facă ce dorește. Copiii nu trebuie sacrificați în numele niciunui obiectiv. Încercăm să stabilizăm țara și la rectificare să revenim cu o recuperare pentru polițiști și profesori. Noi vom face totul să se recupereze aceste drepturi. A rămas să ne vedem după sărbători, sunt surprins să văd în fiecare zi amenințarea cu proteste. Suntem deschiși la dialog, nu aș vrea să inducem panică în părinți, copii, populație. Vom avea discuții și cu personalul din sănătate, pentru că TESA a rămas fără creșteri salariale. Trebuie găsită o soluție la rectificare”, a declarat Adrian Câciu, duminică seara, la Realitatea Plus.

Anul trecut, când nu s-a dat nimic, nu au fost astfel de nervozități. Acum, lucrurile stau altfel. O fi crescut ea, economia, dar nu a crescut ca un efect al unor politici reale. Nimeni nu vrea răul nimănui. Nu acționăm în sfidarea cuiva, din contră, vrem să ajutăm”, a mai punctat ministrul.

Polițiștii pot face un efort la creșterea colectării. Să ne îndreptăm împotriva celor care eludează statul și vor fi bani și pentru polițiști, și pentru profesori. Cu toții trebuie să facem eforturi”, este de părere Adrian Câciu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.