Câciu (Finanțe) anunță scăderea TVA pentru energia termică și pentru locuințe

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat, după ședința de Guvern de vineri, că începând din 1 ianuarie TVA la energia termică scade la 5%. Măsura este valabilă în perioada sezonului rece, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru instituții și școli. Și TVA pentru locuințe va scădea.

De la 1 ianuarie 2022, pe perioada sezonului rece, TVA la energie termică va fi de 5% pentru consumatorii casnici și pentru instituții publice și școli. O altă măsură așteptată a fost TVA redus la 5% pentru locuințele cu pragul care ajunge la 140.000 de euro. Se acceptă TVA de 5% pentru achiziția unei singure locuințe. La plafonul de 90.000 de euro nu există condiționare cu privire la numărul de locuințe”, a declarat Adrian Câciu.

Tot după ședința de Guvern, ministrul Finanțelor a mai spus că a fost aprobată Ordonanța de Urgență ce prorogă unele termene și măsuri fiscale. „Această OUG îngheață salariile în sistemul public. „Din perspectiva legii salarizării, avem o prorogare aplicării legii 153, cu excepția a două sectoare – Sănătate și Educație”, a spus Câciu.

El a mai precizat că prin adoptarea acestei OUG se face la buget o economie de 87 de miliarde de lei. În 2022, deficitul pe cash va fi 5,84%, a mai precizat ministrul Finanțelor.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.