Ca la NEBUNI! La PNL, dacă nu asculți de șef, MĂNÂNCI BĂTAIE! Baisan: Memiș și Crușoveanu au sărit să mă bată. Dragomir și-a cerut scuze: „Lasă-l, că e prost!” Rezeanu: Trandafir lipsește strategic, își „bagă piciorul în ghips”

Ne facem cruce, scuipăm în sân și ne minunăm de situația în care a ajuns PNL Constanța! Joi, liberalii constănțeni au transmis un comunicat de presă, nesemnat de nimeni, în care au adus lămuriri suplimentare privind excluderea din partid a consilierilor locali municipali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte. Astfel, PNL Constanța „respinge ferm toate acuzațiile venite din partea membrilor excluși în mod perfect statutar din partid. În același timp, facem încă un apel la respectarea normelor elementare de bun-simț și la redarea corectă a adevărului în spațiul public. Partidul Național Liberal are un singur interes față de preluarea Stadionului Farul de către autoritățile locale:  salvarea unui simbol al sportului constănțean de degradarea continuă în care a fost menținut de către administratorii total iresponsabili”.

Totodată, PNL Constanța consideră că „Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au dat dovadă de lipsă de respect față de colegii liberali”.

„Nu au respectat o decizie la care am ajuns în urma unor dezbateri, concretizată prin vot. A se reține că au votat împotriva majorității colegilor, nu împotriva dorinței sau voinței unui om, așa cum eronat comunică cei doi în prezent. Horia Căliminte nu și-a respectat nici măcar cuvântul dat în ședința de armonizare. Acesta s-a exprimat prin vot împotriva preluării stadionului de către municipalitate, urmând ca ulterior să facă altceva decât a promis. Romeo Rezeanu s-a detașat total de PNL Constanța, aruncând cu noroi în numele partidului și în colegii de organizație. Drept dovadă, același comportament și-l menține și după pierderea calității de membru. Din motive parțial diferite, cei doi foști liberali au fost excluși din partid, în urma unor decizii luate succesiv, prin vot, de două foruri politice superioare diferite: Biroul Politic Local și Biroul Politic Județean ale PNL. În momentul în care peste 70 de oameni  votează ca tu să nu mai faci parte din echipă, devine evident că nu ești exclus pentru că așa vrea un singur om, ci pentru că nu poți să dai dovadă de respect și colegialitate. Cuplul Rezeanu-Căliminte recurge la atacuri la persoană, insulte și calomnii pentru a încerca să justifice decizia de excludere,  luată de către un întreg partid în urma sfidărilor repetate ale celor doi”, au mai precizat liberalii constănțeni.

Nici o vorbă despre cel de-al treilea exclus, consilierul județean Remus Cristy Baisan. Cu cât liberalii ignoră existența acestuia, cu atât Baisan scoate la iveală neregulile din partid. Un război de tip Dragnea – Grindeanu, dar la o scară mult mai mică și cu repercusiuni dintre cele mai grave: cine ar dori să se înscrie într-un partid în care va fi, literalmente, bătut de colegi?

Despre caricaturile de bătăuși din PNL Constanța, Baisan ne-a relatat următoarele:

„Să vă spun cine sunt cei care fac parte din comisia de anchetă a moralității și integrității… știți cine m-a exclus din partid? Cel care a sărit la mine la bătaie în sediul partidului! La mine au sărit la bătaie doi oameni, unul pe holul Consiliului Județean, în persoana lui Memiș Baiazid, pentru care, după incident, Gheorghe Dragomir, președinte la vremea respectivă, și-a cerut scuze jumătate de oră și mi-a spus că e prietenul lui, dar e prost, e țăran și să îl iert, să nu fac scandal, că am vrut să îl duc pe Memiș într-o comisie de disciplină și să îi fac sesizare și m-a rugat Dragomir să îl las în pace… iar în momentul în care mi-am anunțat candidatura a fost o nemulțumire maximă și George Niculescu, care și el face parte din aceeași comisie, m-a oprit pe hol la plecarea din partid să îmi ceară cont vis-a-vis de atitudinea pe care o am față de anumite ieșiri publice în care spuneam că anumiți colegi ai mei fac afaceri cu PSD. I-am spus că nu vreau să discut subiectul acesta, moment în care a venit Marian Crușoveanu și a sărit fizic la bătaie! Au intervenit un număr de colegi, printre care și primari, l-au prins de mâini, l-au băgat lângă biroul lui Dragomir. Acești doi golani m-au judecat pe mine, pe etică! Golanii ăștia mă judecă pe mine… Riști să iei bătaie la propriu dacă nu ești de acord cu ei! Incidentele acestea sunt de notorietate în PNL, mie nu mi-a venit să cred că vor escalada până acolo… tocmai acești bătăuși sunt puși în comisia de etică! Cum l-au pus și pe Memiș la comisia de cultură a CJC! Nu vă mai spun că Niculescu, din comisia de etică, acest om intră în campania electorală pentru parlamentare și minte cu nerușinare că el are MBA terminat, când, de fapt, era în curs de a-l face la „fără frecvență”! După care, la finalizarea campaniei, se duce la Universitatea Ovidius, ca invitat și mai primește din partea ălora nu știu ce titlu și medalie ca și cum ar fi vreo somitate, când omul ăsta nu are nici serviciu!”, a spus Remus Cristy Baisan, pentru TOMIS NEWS.

„Atributul politic al lui Crușoveanu și Niculescu: s-au însurat cu cine trebuie!”

Vă vine să credeți că Autoritatea Electorală Permanentă s-a împrumutat, cu prilejul alegerilor, la liberalul Marian Crușoveanu? Presupunem că anii corecți de executare nu se vor aplica nici în acest caz, dar este interesant faptul că… statul se împrumută de la un politician, ca să organizeze alegerile! Despre această politică africană ne-a explicat același Baisan:

„Singurul atribut al lui Crușoveanu și Niculescu îl reprezintă socrii! S-au însurat cu cine trebuie! Acesta este atributul lor politic: socrii! Cui îi vinde Muhscină, anul acesta, casa de la Tuzla și casa din București? Așa se înțelege de ce este Muhscină președinte la ora actuală! Îi vinde lui Talpeș! Întreb și eu: casele nu erau bunuri comune ascunse și acum se face doar o așezare pe patrimoniu? Talpeș nu pare să îi fi plătit bunul respectiv, că mai figurează (Muhscină – n.r.) și cu o datorie către Talpeș de 180.000 EUR! Revenind la personajul din comisia de etică (Crușoveanu – n.r.), este noaptea minții în declarația de avere! Marian Crușoveanu a împrumutat Autoritatea Electorală Permanentă! Nu mai avea statul bani cu care să organizeze alegerile și l-au căutat pe Crușoveanu pentru bani împrumut! Suntem nebuni la cap!”, a concluzionat Baisan, pentru TOMIS NEWS.

Din declarația de avere înregistrată de Marian Crușoveanu, la 19.04.2017:

crusoveanu avere

La liberali se lasă cu sânge pe pereți. Chițac: „La Constanța, PNL a făcut tot timpul „tovangă” cu PSD! Alegerile sunt gestionate fraudulos, ilegal!”

Rezeanu: „Dacă chiar am face toți politica struțului, nu mai urnim nimic din țara asta!”

În replică la acuzațiile de joi ale PNL Constanța, consilierul local exclus, Romeo Rezeanu, consideră că, atâta timp cât este vorba despre meritocrație, competență, decență, „normal că suntem antagonici”.

„I-am spus lui Huțucă gândurile mele… el a spus că nu are ce să discute cu indivizi care vor să plece la ALDE! Dom-le, de unde Dumnezeu a ieșit chestia asta aberantă? Este victima intoxicărilor lui Boroianu și Muhscină. În ceea ce mă privește, este complet fals! Nu și-a găsit un moment să vină să stea de vorbă cu noi… Fiecare e pe baricada lui, zici că e un dialog al surzilor… Mi-am primit azi-dimineață deciziile finale, noi le contestăm și o să vedem ce o să se întâmple. (…) Dacă domnul Huțucă și-i asumă pe cei doi în contrapondere cu grupul nostru care chiar voiam să schimbăm ceva în Constanța asta… ei sunt niște combinatori! Oameni care de-a lungul anilor și-au tot pus oameni pe la descentralizate, au făcut listele de parlamentare contracost… Când e vorba de meritocrație, competență, decență, normal că suntem antagonici! (…) Eu cred că Huțucă a fost un pic pe din-afara subiectului, și l-a însușit treptat, omul mi-a spus că eu nu sunt recunoscător partidului care m-a pus pe liste… În momentul în care s-a discutat lista de consilieri locali, între dorința lui Vergil Chițac și interesele lui Boroianu și Dragomir, Huțucă nici nu era în partid! Eu nu mi-l aduc aminte la locale pe acest Huțucă, am înțeles că era mai vechi în partid, dar pur și simplu nu era activ, nu reacționa. Pentru fiecare om de pe lista aia s-a jucat cu demisia pe masă! De atunci a apărut schisma în partid. Noi ne-am înțeles ulterior ca și colegi, dar, mai târziu, când se vede caracterul omului și diferențele de mentalitate, ceilalți s-au mulat pe ce le-au zis Dragomir, Muhscină și Boroianu, așa cum sunt cei din PSD acum, miniștrii cărora le e frică și de umbra lor! Și tot așa au rămas taberele, vreo șase consilieri care ar putea în viitor să schimbe niște lucruri și alți patru care sunt ai lor (ai lui Muhscină și Boroianu – n.r.) Raluca Trandafir m-a sunat cu o zi înainte de a se da votul pentru stadion și mi-a zis că trebuie să treacă proiectul, am fost de acord și a doua zi ca și cum nu am vorbit nimic! Ea așa face, lipsește strategic, când e ceva de genul își „bagă piciorul în ghips”! Lipsește ca să nu cadă prost în fața lui Făgădău, că am înțeles că sunt prieteni de familie, nici în partea PNL… așa a făcut de fiecare dată, a lipsit! Dar, noi ne-am asumat aceste lucruri. Dacă chiar am face toți politica struțului, nu mai urnim nimic din țara asta!”, a explicat Romeo Rezeanu, pentru TOMIS NEWS.

PNL Constanța a lovit din nou! S-a răzbunat pe Palaz și i-a lăsat pe tineri fără Palatul Copiilor! Urmează sesizări la DNA

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *