Bust al lui Mihail Kogălniceanu, dezvelit la 2 Mai. Deputatul Vișan: „Sunt onorat să particip la un astfel de eveniment deosebit”

Un bust al marelui om politic Mihail Kogălniceanu a fost dezvelit, vineri, în localitatea constănțeană 2 Mai.

La eveniment a participat și deputatul social-democrat constănțean, George Vișan.

„Astăzi am fost onorat să particip la un eveniment deosebit din viața comunității din 2 Mai. Dezvelirea bustului lui Mihail Kogalniceanu, urmată de conferirea titlului de cetățean de onoare al Comunei Limanu maestrului Buculei Mihai, cel care prin munca sa a sculptat bustul marelui Kogălniceanu, cât și monumentul Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia!”, a spus deputatul Vișan.

La evenimentul de la 2 Mai a participat și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

tutuianu

„De astăzi, patrimoniul cultural al comunității noastre este mai bogat. Artistul Mihai Buculei, pentru care am un respect deosebit, a lucrat o sculptură simbol și a dăruit-o localității 2 Mai. Dezvelirea bustului omului de cultură, profesorului și politicianului Mihail Kogălniceanu a fost un moment de mare încărcătură emoțională. Pentru contribuția deosebită pe care o aduce culturii românești, dar și pentru implicarea activă în viața comunității, de astăzi, marele artist Mihai Buculei este cetățean de onoare al comunei Limanu”, a spus Țuțuianu.

bust kogalniceanu 2 mai

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.