Spread the love

Consilierii locali municipali s-au reunit, miercuri, în ședință extraordinară, în cadrul căreia au dezbătut mai multe proiecte, unul dintre acestea fiind legat de pașii procedurali pentru reorganizarea RATC în societate pe acțiuni cu denumirea „CT BUS S.A.”

La ședința consiliului local din octombrie 2018, se stabilea faptul că reorganizarea RATC se face în baza contractului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, din decembrie 2016 și deși Regia va fi în viitor S.A. va avea un acționar unic, respectiv municipiul Constanța, CT US S.A. va prelua toate bunurile imobile ale fostei Regii și se va păstra organigrama actuală.

CITEȘTE ȘI:

Luni, consilierii locali municipali au adoptat proiectul de hotărâre privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS SA și atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane.

„Pentru eficientizarea serviciilor publice locale de orice natură este necesară crearea posibilității gestionării acestora într-o manieră cât mai accesibilă din punct de vedere legislativ și se propune încheierea Contractului de Delegare a serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în municipiul Constanța prin care se vor asigura condițiile pentru o funcționare eficientă și mai economică a serviciului public de transport local de persoane din Constanța”, se arată în expunerea de motive a proiectului, care punctează faptul că „creșterea numărului de km planificați conduce la creșterea costurilor operatorului, cu impact asupra profitului cuvenit pentru activitatea prestată și asupra contribuției bugetului local”. Totodată, autobuzele CT BUS vor avea bandă dedicată, mobilier urban modern și inteligent, stații moderne de autobuz, rețea nouă de iluminat public ș.a.m.d.

După ședința extraordinară, primarul Decebal Făgădău a arătat faptul că va propune primarilor din localitățile limitrofe, precum Cumpăna, Năvodari, Ovidiu sau Valu lui Traian, să devină asociate în companie, așa încât, pe viitor, să existe trasee și între Constanța și aceste localități.

„RATC a devenit istorie! Ne aflăm în fața unei companii moderne, o companie suplă, mobilă, transparentă, apropiată de constănțeni, care poartă numele CT BUS. Autobuzele din Constanța, indiferent de dimensiunea lor, vor fi parte a flotei CT BUS și anunț că până la finele lunii voi avea o întâlnire cu primarii ce fac parte din localitățile din zona urbană funcțională a municipiului Constanța. (…) În funcție de posibilitatea de a înființa anumite trasee, să le propun să delege contractul, așa cum facem noi, către CT BUS. Propunem comunităților din jurul Constanței să devină acționari la compania noastră și să avem o singură companie de transport pentru această zonă. Nu putem face lucrurile peste noapte, oricât de mult ne-am dori. Este un act procedural ce necesită voință și etape laborioase, dar este bine să setăm o direcție în care mergem cu toții”, a spus Decebal Făgădău.

Proiectul de hotărâre a fost votat favorabil de toți cei 23 de consilieri locali prezenți.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *