Bulgaria RUPE RÂNDURILE și insistă să „nu se exagereze” cu cuvântul RĂZBOI în legătură cu situaţia din Ucraina

Ministrul apărării bulgar, Stefan Ianev, a susţinut joi teza rusă conform căreia atacul Moscovei asupra Ucrainei este doar o „operaţiune militară” şi a insistat că trebuie să se evite „exagerările” şi folosirea cu uşurinţă a cuvântului „război”, transmite EFE.

„Dacă analizăm discursul lui (Vladimir) Putin (prin care preşedintele rus a anunţat declanşarea atacului asupra Ucrainei – n.r.), el evită cuvântul ‘război’, iar noi îl folosim cu frivolitate. Totuşi, probabil că în următoarele zile se va confirma teza potrivit căreia activităţile ruse se limitează la o operaţiune militară”, a declarat Ianev presei.

Ministrul bulgar a adăugat că atitudinea Rusiei faţă de Ucraina este „o nouă dovadă că sistemul de relaţii internaţionale nu funcţionează aşa cum este prevăzut în Carta ONU” şi că dialogul şi diplomaţia nu dau mereu rezultate. În plus, Ianev a insistat „să nu se exagereze cu cuvântul ‘război'” pentru a nu provoca teamă în rândul populaţiei.

Ministrul bulgar a mai anunţat că Ţările de Jos vor accelera furnizarea a două avioane de luptă olandeze care se vor alătura unei misiuni de supraveghere sub egida NATO.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.