Bulgaria: „Dacă ar fi să căutăm logica, Moldova ar putea fi URMĂTOAREA VICTIMĂ a Rusiei”

Ministrul bulgar al Apărării este de părere că R.Moldova ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin. „Dacă căutăm logica, Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei”, a declarat Dragomir Zakov, după cum a transmis publicația DNEVNIK. Afirmația a fost făcută în cadrul unor discuții cu privire la care ar putea fi următoarea țintă a lui Vladimir Putin, în cazul în care ar avea succes în Ucraina. El a ținut să precizeze faptul că armata bulgară a garantat că va asigura securitatea țării, însă în cazul în care lucrurile ar putea escalada, se poate solicita ajutor.

Zakov a subliniat faptul că un astfel de ajutor ar putea fi acordat în doar câteva zile, iar în țară ar putea ajunge forțe de ajutor NATO. Totodată, el a ținut să precizeze că Bulgaria nu are cum să asigure avioane de luptă Ucrainei. El a ținut să precizeze faptul că mai puțin de jumătate din aeronavele MiG-29 nu se ridică de la sol, din diferite probleme. Potrivit spuselor sale, la acest moment nu există nici o decizie concretă prin care Bulgaria să ajute Ucraina cu arme. El a explicat că Bulgaria are nevoie de arme și muniție, dar are solicitări clare cu privire la tipurile și cantitatea acestora.

Putin s-a surprins pe sine cu ceea ce a făcut. Se aștepta la o victorie rapidă, iar conducerea ucraineană să părăsească rapid țara. Se aștepta și la o scindare a NATO și a UE. El este deja în afara oricăror scenarii pe care le-a avut în vedere”, a mai spus ministrul Apărării din Bulgaria.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *