BUGETUL RATC pe 2019: Venituri de 41 milioane lei, creșterea numărului de angajați, dar și… a cheltuielilor cu combustibilul

La sfârșitul acestei luni consilierii locali municipali se vor pronunța prin vot asupra bugetelor unor instituții aflate în subordine și, printre acestea, se regăsește și Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța (RATC).

CITEȘTE ȘI:

Pentru anul 2019, reprezentanții Regiei estimează o creștere a veniturilor din activitatea de bază, care vor ajunge la aproximativ 41 milioane lei:

În ceea ce privește prevederile referitoare la protecția socială, în acest an RATC va continua să acorde subvenții pensionarilor, elevilor, veteranilor ș.a.m.d.:

Tot la capitolul cheltuieli, RATC arată că va avea loc în acest an o creștere a salariilor cu 20%, ca rezultat al creșterii salariului minim pe economie ar și al negocierilor cu sindicatele; a cheltuielilor cu instruirea personalului, dar și creșterea cu 20% pentru combustibil, ca urmare a creșterii prețului pe piață al acestui produs, dar și ca urmare a creșterii consumului datorită facilităților: aer condiționat, căldură etc. La RATC, lucrează în prezent 688 de persoane și, pentru 2019, numărul angajaților va crește la 695.

În altă ordine de idei, cheltuielile scad în privința pieselor de schimb, întrucât flota s-a înnoit și la acest capitol s-a previzionat o scădere de 20%.

Alte creșteri mai regăsim la asigurări, incluzând polițele CASCO, respectiv suma de 2,7 milioane lei. De asemenea, datoriile Regiei se ridică la 18,5 milioane lei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *