Bugetul Rabla pentru electrocasnice, EPUIZAT în 8 minute! S-au ÎNCĂIERAT STS și Ministerul Mediului

Bugetul alocat pentru cea de-a doua etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice, sesiunea de iarnă, s-a epuizat în doar opt minute. Conform datelor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, au fost generate 33.877 de vouchere pentru televizoare, laptopuri sau tablete. În această etapă, din totalul voucherelor emise, 19.183 au fost pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Pe de altă parte, ministerul de resort a precizat că o parte dintre utilizatori au avut probleme de accesare a platformei dedicată programului „Rabla pentru electrocasnice” şi că aşteaptă din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) explicaţiile tehnice. „Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut”, au afirmat reprezentanţii MMAP.

Ediţia de iarnă a programului „Rabla pentru Electrocasnice” va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 – 16 decembrie, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. Bugetul alocat pentru ediţia de sărbători a programului este de 34 de milioane de lei.

Biroul de presă al STS a precizat că aplicaţia utilizată de către Administraţia Fondului pentru Mediu în cadrul programului Rabla pentru electrocasnice nu a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Întârzierile întâmpinate de unii utilizatori în accesarea platformei au fost la nivelul aplicaţiei, care este dezvoltată de către o companie privată, nefiind cauzate de traficul pe site. STS a semnalat situaţiile apărute către echipa de dezvoltare a contractorului AFM şi oferă suport tehnic pentru remedierea acestora. Pentru programul Rabla pentru electrocasnice, STS asigură doar serviciul de găzduire pe serverele instituţiei, care a permis preluarea întregului volum de accesări fără nicio problemă„, a transmis STS.

Anterior, reprezentanţii Ministerului Mediului au arătat că unii utilizatori au întâmpinat probleme din cauza „traficului uriaş”.

Aşteptăm de la STS explicaţiile tehnice. Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut„, au afirmat aceştia, menţionând că în etapa de săptămâna trecută nu au fost probleme.

Mai mulţi utilizatori au reclamat însă că sistemul s-a blocat şi nu au putut genera voucherele înainte de epuizarea bugetului. Potrivit Ministerului Mediului, în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice au fost generate 33.877 de vouchere: 19.183 pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete. Astfel, ultimul voucher a fost generat la ora 10.08.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.