Bugetul pentru 2021, aprobat pe 15 februarie. Cîțu: „Legea este finalizată. Mergem pe un deficit de 7%”

Coaliția PNL-USRPLUS-UDMR se întâlnește din nou, luni, începând cu ora 11:30, pentru a dezbate bugetul pe anul 2021. Bugetul ar urma să fie aprobat lunea viitoare, în ședința de Guvern. Premierul Florin Cîțu a anunțat la începutul săptămânii trecute că proiectul de buget pe 2021 mai întârzie puţin pentru că nu a primit de la miniștri proiectele de refome, în funcție de care spune că vor fi alocați banii.

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni faptul că Legea Bugetului pe anul 2021 este finalizată și va lansată în dezbatere publică. Cîțu susține că se va merge pe un deficit de 7%.

Legea bugetului este finalizată, va lansată în dezbatere publică. Am avut câteva amendamente de lămurit cu partenerii din coaliție. Deficitul va fi de 7% sau 7,1%”, a spus Florin Cîțu. Cîțu a explicat că Legea Bugetului va lega sporurile bugetarilor de performanța acestora.

Pentru a se încadra în deficit și pentru a-l reduce treptat în anii următori, Executivul trebuie să găsească venituri mai mari și să taie din cheltuieli. Liderii partidelor aflate la guvernare nu reușesc să găsească un consens pe mai multe subiecte fierbinți, de la bugetul unor ministere, până la procentul cu care vor fi majorate pensiile, spun surse politice. Sunt neînțelegeri pe sumele care trebuie direcționate prin Ministerul Dezvoltării către administrațiile locale, dar și pe bugetul altor ministere importante precum Transporturi, Sănătate și Economie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *