Bugetul județului pe 2018, supus dezbaterii publice. Bola (PNL) aduce primele critici. Palaz: „Vrea să prindă fluturi, îi recomand să își ia și plasă! PNL nu are sânge să boicoteze bugetul”

Bugetul de venituri și cheltuieli și nota de fundamentare privind bugetul Consiliului Județean Constanța pe 2018 a fost publicat pe site-ul instituției, este supus dezbaterii publice timp de 30 de zile înainte de a fi avizat și adoptat de către consilierii județeni.

Consilierul județean liberal Bogdan Bola a luat articolele la puricat și duminică a anunțat primele critici. Ca reprezentant al opoziției, Bola consideră că sumele pentru plata contribuțiilor pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult din județ sunt prea mari, în timp ce cele pentru programele de tineret ar fi prea mici. De asemenea, Bola consideră că suma pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap este prea mare.

„Dacă vi se pare mare suma de 7.133.778 lei pentru plata contribuțiilor pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult din judet sau prea mică suma de 200.000 lei pentru programe de tineret (așa cum mi se par mie), acum este momentul să solicitați informații suplimentare, să veniți cu amendamente sau să depuneți contestații. De asemenea (și aici recunosc că nu am încă informațiile necesare) mi se pare puțin ciudat cum pentru finantarea Programului Național de Dezvoltare Locală sunt alocate aprox. 22,8 milioane de lei iar pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap sunt alocate peste 72 de milioane de lei. Suma mi se pare foarte mare și voi face o interpelare în acest sens, pentru a avea o imagine mai clară despre felul în care se cheltuie acești bani”, a spus Bogdan Bola.

Vicepreședintele CJC, Claudiu-Iorga Palaz, a reacționat vehement la expunerile lui Bola, considerând că acesta vrea să prindă fluturi.

„În momentul în care faci niște afirmații, cel puțin eu așa sunt obișnuit, mi se pare corect să aducă argumente clare. De ce sunt sumele prea mari pentru persoanele cu handicap și să justifice! Nu știu ce are în cap, iar în condițiile în care spui că sunt prea mici sumele pentru tineret să justifici în acest sens! Și să vezi dacă sumele sunt oportune pentru anumite lucruri. Dacă te trezești că bagi anumite sume pentru activități de tineret iar acele persoane nu fac altceva decât să împrăștie niște pliante fără să aibă vreun efect benefic pentru ceea ce înseamnă tineretul în Constanța… eu cred că sunt doar niște afirmații politice! Sper că, având în vedere că ocupă o funcție de consilier județean, să vină cu niște argumente pertinente! Dacă nu vine cu argumente pertinente nu face altceva decât să „prindă fluturi!” Recomandarea mea este să-și ia și o plasă!”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

În altă ordine de idei, consilierul județean liberal a mai anunțat că va lua legătura cu consilierii locali ai PNL din mai multe localități pentru a vedea unde este cazul să propunem amendamente la planul de investiții.

„Cel mai important pentru mine este să mă axez pe localitățile unde primarul este de altă culoare politică și care refuză o colaborare normală în Consiliul Local cu consilierii noștri (și din păcate, astfel de probleme sunt foarte des semnalate în județul nostru)”, a mai spus Bola.

Un astfel de anunț nu ne poate duce cu gândul decât la o nouă ciocnire politică în ședințele viitoare ale CJC, astfel de ciocniri fiind aproape de fiecare dată finalizate cu votul „împotrivă” al consilierilor liberali sau efectiv boicotarea proiectului de hotărâre.

„Nu are sânge PNL să facă un boicot privind bugetul și dacă face chestia asta își pune tot județul în cap! Nu sunt în stare ei să facă boicot, mă refer pe argumente. Ah, că s-au trezit dimineață și au băut cafea cu sare și nu se mai prezintă la ședința CJC, asta pot s-o facă. Dar, eu consider că trebuie să fim niște oameni maturi și, într-adevăr, să mergem pe argumente. Opoziția se face argumentat! Aș fi de acord să avem o dezbatere, discuție, dar pe argumente clare! Generația asta este o alta de politicieni, nu mai suntem cei vechi care doar ridicam mâinile ca niște „yesmeni” pentru că așa li se spunea…”, a concluzionat Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Propunerea în forma inițială de buget pentru anul 2018 este disponibilă AICI!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.