Bugetul județului mai mic, cheltuieli mai mari. Țuțuianu: „Am tăiat din cheltuielile mai vechi, urcate fără fundamentare. Acoperim din excedentul anilor trecuți”

Consiliul Județean Constanța se va întruni, vineri, în ședință ordinară, unde se va dezbate și bugetul de venituri și cheltuieli al instituției reprezentative a județului. Joi, în cadrul unei conferințe de presă, organizată de președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu și cei doi vicepreședinți, Claudiu-Iorga Palaz și Daniel Learciu, s-au dezbătut mai multe subiecte, printre care și cel legat de bugetul care va fi mâine supus spre aprobare. Potrivit lui Țuțuianu, prezentul nu este tocmai îmbucurător, însă viitorul… sună bine.

„Anul acesta vor fi mai puțini bani și cheltuieli mai mari, datorate de aplicarea legislației privind majorarea salariului minim pe economie, a salariilor bugetarilor. S-au luat în calcul prioritățile, ulterior bazându-ne pe o rectificare care să ne permită și finanțarea altor proiecte. La întocmirea bugetului s-a avut în vedere dimensionarea cheltuielilor bugetare la resursele financiare. Bugetul este structurat pe două linii majore: secțiunea de funcționare – veniturile necesare finanțării cheltuielilor curente și secțiunea de dezvoltare – aferentă politicilor de dezvoltare ale județului Constanța. Avem venituri de aproximativ 384 milioane lei și cheltuieli de 461 milioane lei. Un deficit de aproape 76 milioane lei, care va fi finanțat din excedentele anilor precedenți. Punctez că am făcut un buget echidistant pentru toate bugetele, toate subordonatele, am tăiat acolo unde am considerat că era necesar, pentru că ne-am dat seama că foarte multe cheltuieli erau puțin urcate în sus fără o fundamentare corectă. Am făcut o fundamentare corectă, exemplificată pe fiecare capitol în parte”, a spus Țuțuianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*