Bugetul de stat se întoarce la Iohannis, în FORMA INIȚIALĂ! Stelian Ion: „Sfidează pe românii mulți care ne-au votat și pe noi! Să ne fie lecție, să NU facem la fel!” Huțucă: „Nu îmi vine să cred că ratăm o astfel de șansă!”

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE îi va retrimite miercuri înapoi bugetul de stat pe 2019 preşedintelui Klaus Iohannis, în aceeaşi formă precum cea pe care şeful statului a respins-o şi a înapoiat-o pentru corectură.

De altfel, imediat după anunțul lui Iohannis, social-democrații au precizat că nu vor face cine știe ce modificări la buget, iar acum aflăm că va fi transmis în forma inițială.

CITEȘTE ȘI:

Nu doar că nici măcar o virgulă nu va fi modificată, dar președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, luni, că „miercuri avem ședință de plen reunit pentru a-i retrimite leneșului de la Cotroceni Legea bugetului”. Asta înseamnă și un mesaj pentru opoziție: bugetul va zbura prin comisii, iar partidele de opoziție nu vor apuca și nu vor putea să propună nimic!

„PSD-iștii nu se dezic. De regulă, procedează la fel. Au mai fost retrimiteri de către președinte și le-au tratat la fel, nu au dat curs, deși au fost propuneri pertinente. E un abuz… Este sfidător, arogant, nu e democratic, dar e PSD-istic! Este clar că au un dispreț față de opoziție, față de democrație și față de românii mulți care ne-au votat și pe noi! Este un dispreț față de alegătorii noștri și cred că se va trage și vor suporta niște consecințe în 2019 și 2020. Maniera aceasta abuzivă trebuie să înceteze. Iar, pentru opoziție, în momentul în care se întoarce roata și vom fi la guvernare, să ne fie o lecție să nu procedăm precum PSD-iștii. Este o provocare, pentru că se adună frustrări și tentația este să te revanșezi”, a spus deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Evident, nici liberalii nu sunt entuziasmați de faptul că nu vor putea să facă nici o propunere și, mai rău, că sunt tratați de guvernare ca și cum nu ar exista. În opinia președintelui PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, în prezent în Parlament a fost omorâtă dezbaterea, prin forme de abuz de putere. De asemenea, Huțucă apreciază că viitorii parlamentari trebuie să modifice radical regulamentele legislativului.

„Mie nu îmi vine să cred că o astfel de șansă este ratată de coaliția de la putere! După atâtea discuții publice în care s-a demonstrat foarte clar că acele venituri sunt supraestimate și acele cheltuieli sunt subestimate și că prognozele, respectiv PIB, sunt deformate, ei (PSD – n.r.) insistă să păstreze această formulă de buget, ceea ce arată că mai puțin îi interesează funcționarea țării, ci mai mult îi interesează aparențele, respectiv imaginea lor, astăzi, și atât! (…) A devenit cutumă parlamentară, au schimbat regulamentele parlamentare de atâtea ori, încât vor să omoare orice dezbatere care scoate la iveală adevărul, ceea ce le crează probleme de percepție din partea populației! Vor ca dreptul la opinie să fie diluat cât mai mult și acesta este motivul pentru care aleg fel de fel de căi, cum ar fi OUG pentru plafoane sau dacă admitem sau respingem propunerile președintelui… forme de abuz de putere! (…) Ce cred eu: atunci când actuala opoziție va ajunge la guvernare, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să reschimbăm regulamentul Parlamentului și să readucem dezbaterea pe soluții în Parlament! Dezbaterea este soluția! Cutumele și prevederile trebuie să fie modificate, astfel încât să avem aceste dezbateri!”, a spus deputatul Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.