BUGETUL DE STAT: Majorarea alocațiilor pentru copii a fost RESPINSĂ de parlamentarii puterii

Amendamentul parlamentarilor PSD privind creșterea alocației de stat pentru copii a fost respins, luni, la dezbaterea pe articole a legii bugetului de stat pe 2021. Au fost 183 de voturi pentru amendament și 227 de voturi împotrivă. Amendamentul a fost susținut în plen de senatorul PSD Gabriela Firea, care a pus la microfon o înregistrare cu secretarul general PNL Robert Sighiartău în timp ce susținea în 2019 dublarea alocațiilor. Luni se discută în Parlament bugetul de stat, votul final va fi dat marți.

Amendamentul propus de PSD prevedea:

„După art. 45 se introduce un nou articol, art.451 , care va avea următorul cuprins:

Art. 451 . – Începând cu prima zi a lunii următoare intrării în vigoare a prezentei legi, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani, sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art.1, alin.(3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 9 pe 2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58, alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap”

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.