BUGETUL DE STAT Huțucă (PNL Constanța): „Important este că NU creștem taxe și impozite! Pentru Constanța, veștile bune sunt legate de HoReCa”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți că liberalii nu au voie să depună amendamente la Legea bugetului de stat pe 2021. Astfel, Coaliția va trece bugetul prin vot, însă forma sa e una rigidă și nu suportă modificări. Potrivit șefului liberalilor și al Camerei Deputaților, Legea Bugetului de stat pe 2021 va fi adoptată în Parlament sub forma trimisă de la Guvern (Calendarul complet, disponibil AICI!). Astfel, toate amendamentele anunţate de PSD vor fi respinse.

Liderul PNL a refuzat să dea detalii cu privire la procedura prin care vor fi respinse amendamentele PSD. Amintim că prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că parlamentarii social democraţi vor depune „câteva mii de amendamente” la legea bugetului de stat, susţinând că Guvernul Florin Cîţu pune povara austerităţii pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi.

Potrivit președintelui Comisiei pentru buget din Camera Deputaților, deputatul constănțean și președinte al PNL Constanța, Bogdan Huțucă, măsurile anunțate sunt menite să scoată România din criza economico-sanitară, cu un deficit… ambițios, de 7,16%:

Ceea ce este important să reținem este că proiectul Legii bugetului de stat este creionat pe o situație pe care o avem după un an de pandemie și criză economică. Ne-am fixat mai multe obiective, dar românii trebuie să știe că anul acesta nu creștem taxe, nu creștem impozite și trebuie să ne asumăm targetul deficitului fiscal de 7,16%. Mă întrebați de Constanța, de vești bune și vești rele… Nu pot să vorbesc de vești rele, pentru că nu sunt. Cred că este clar că trebuia să asigurăm plățile pentru salarii, pensii, dar și cheltuielile sanitare, pentru combaterea pandemiei de covid și sunt convins că, atâta timp cât asigurăm aceste lucruri, oamenii au această siguranță și ușurare. Sănătatea românilor este cea mai importantă! S-a stabilit deja ajutorul pentru HoReCa, pe care îl avem încadrat în proiecția bugetară. Suntem într-un an cu final de pandemie, dar cu mari provocări economice. Conform calendarului, care este public pentru toată lumea și anunțat deja de președintele Camerei Deputaților, cred că ne încadrăm: marțea viitoarea vom avea votul final în plenul reunit al Parlamentului. În ceea ce privește opoziția, având în vedere aceste provocări, personal consider că aceste critici ale lor sunt neavenite și nepotrivite”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “BUGETUL DE STAT Huțucă (PNL Constanța): „Important este că NU creștem taxe și impozite! Pentru Constanța, veștile bune sunt legate de HoReCa”

  • marți, 23 februarie 2021 la 16:58
    Permalink

    Dar la bugetul local DE CE ati marit impozitele??? Oi vrea tu Bogdane sa faci ceva dar sub obladuirea partidului , nu merge. Romania tb condusa ca o societate comerciala, de un bun administrator si profesionisti in toate domeniile, fara personal TESA inutil si contracte paguboase dar stim bine ca este jefuita sistematic de toti

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.