BUGETUL DE STAT 2021. Huțucă (PNL): „Până la 1 ianuarie e gata! Discuțiile cu FMI sunt publice, nu discrete. Nu a avut loc așa ceva!”

Cu finanțele țării secate de pandemie, Guvernul trebuie să rezolve problema bugetului de stat. Proiectul de buget pentru 2021 trebuia deja prezentat, iar PSD profită de situație și acuză PNL că nu respectă Legea nr. 500/2002 şi nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri, susţinând că astfel Executivul vrea să ascundă intenţia de majorare a TVA. Social-democrații sunt convinși că în proiectul de buget pentru 2021 sunt prevăzute creşteri de taxe şi impozite, precum şi un acord cu FMI.

PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 şi nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri! Conform economiştilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe majorareaTVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid şi ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai uşor de colectat”, au transmis sâmbătă social-democrații. Aceștia afirmă că, potrivit legii, cel mai târziu la 15 octombrie Legea bugetului de stat pe anul viitor trebuia supusă dezbaterii şi adoptării Parlamentului.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a reluat duminică atacurile la guvernul liberal și a punctat lipsa de transparență ascunde un acord cu FMI.

Ceea ce cerem noi Ministerului de Finanţe şi Guvernului României este următorul lucru: să prezinte proiectul de buget, pentru că noi ştim că, în proiectul de buget, vor fi măriri de taxe şi de impozite. Iar noi cerem transparenţă, astfel încât românii să ştie exact ce îi aşteaptă dacă PNL va guverna din 2021. (…) Proiectul de buget, din toate informaţiile pe care le avem noi acum, va presupune măriri de taxe şi de impozite. De aceea se fălesc domnii de la guvernare să fie transparenţi. De fapt solicităm transparenţă. Lucru acesta pare să îi irite pe domnul ministru Cîţu. Vom continua să cerem transparenţă pe proiectul de buget pe 2021. Eu cred şi nu doar eu, ci şi alţii, că lipsa de transparenţă mai ascunde ceva, dincolo de mărirea de taxe şi impozite, un posibil acord cu FMI. Nu spun că e un lucru rău, dar românii trebuie să îl afle. Asta spunem”, a declarat Sorin Grindeanu.

Deputatul constănțean al PNL, Bogdan Huțucă, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților își aduce aportul la proiectul de buget pentru 2021. Huțucă lucrează deja alături de colegii din PNL la întocmirea bugetului de stat și ne-a precizat că social-democrații sunt în eroare în privința unui acord cu FMI. De asemenea, potrivit liderului liberal, bugetul va fi prezentat și adoptat după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Nu sunt eu purtător de cuvânt al Guvernului acum, dar bănuiesc că bugetul de stat pentru anul viitor nu se poate discuta decât după alegerile parlamentare, pentru că este greu ca în campania electorală să convoci comisii, să convoci plenul, tot ce trebuie făcut pentru întocmirea bugetului. Dar, eu îmi închipui că până la 1 ianuarie se închide! Orice formă, urmă sau brumă de discuție cu FMI nu există să fie discret. Așa ceva ar fi fost public! Discuțiile cu FMI se fac cu Parlamentul, cu Guvernul. Eu nu am nici o informație că ar fi avut loc vreo discuție cu FMI…”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *