Budăi (Muncă) RESPINGE propunerea USR ca banii obţinuţi de la exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în Pilonul 2 de pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat, luni, la Digi24, despre amendamentul anunţat de USR, prin care banii obţinuţi de statul român prin exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor prin Pilonul 2, că el nu agrează acest amendament. Despre reducerea CAS, vehiculată în spaţiul public, Budăi a afirmat că nu crede că este momentul acum să dezechilibrăm mai tare sistemul de pensii şi că nu are niciun fel de studiu de impact în spate.

„Eu nu agreez acel amendament, nu am citit argumentele lor, aştept să particip la discuţii, niciodată nu o să spun nu unei idei până nu am toate informaţiile şi vom vedea apoi şi decizia în coaliţie”, a spus ministrul Muncii, precizând că nu este de acord ca aceşti bani să meargă în Pilonul 2 şi nu în fondul de pensii.

Marius Budăi a precizat, despre reducerea CAS-ului, vehiculată în spaţiul public de fostul lider PNL Florin Cîţu, că „nu are niciun fel de studiu de impact în spate”.

Nu cred că este momentul acum să dezechilibrăm mai tare sistemul. Eu trebuie să apăr sistemul de pensii. Din punctul meu de vedere, nu cred că este momentul acum”, a mai spus el.

USR a anunţat că va depune, la dezbaterile parlamentare pe legea offshore, un amendament pentru ca banii obţinuţi de statul român prin exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în pensiile românilor prin Pilonul 2.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *