Budăi (Muncă), interpelat de un parlamentar constănțean: „Cum ați ajuns la concluzia de a mări veniturile numai pentru persoanele care au pensii până în 1.500 lei?”

Senatorul constănțean al AUR, Sorin Cristian Mateescu, l-a interpelat pe ministrul Muncii, Marius Budăi, cu privire la recenta creștere a pensiilor. Mateescu îl chestionează pe Budăi, printre altele, despre cum s-a ajuns la concluzia de a fi crescute doar pensiile mici:

Obiectul întrebării: situația reală a pensionarilor și măsuri dezechilibrate

Domnule ministru, ați propus , în stilul dumneavoastră caracteristic, mărirea pensiilor pentru pensionarii cu venituri mici. În condițiile în care majoritatea pensionarilor au venituri intre 1700 lei și maxim 2500 lei, vă rog să precizați următoarele :

  1. Cum ați ajuns la concluzia de a mări veniturile numai pentru persoanele care au pensii până în 1500 lei ?
  2. Vă solicit să precizați ce analize comparative pe gradul de sărăcie ați avut în vedere atunci când ați crescut cu 200 lei pensia celor care au sub 1500 lei și bătrânii care au pensii între 1700 și 2500 lei (cu o vechime completă de peste 40 de ani în câmpul muncii) nu beneficiază de această facilitate, iar ei sunt cei mai afectați de scumpirile și creșterile de prețuri la utilități, produse alimentare și medicamente din ultimul timp ?
  3. De ce ați aplicat, numai în scop electoral, creșteri de pensii pentru persoanele care vechime fracționată sau au lucrat decât sub 20 de ani vechime în muncă ?

Vă mulţumesc. Solicit răspuns în scris.                                                  

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Budăi (Muncă), interpelat de un parlamentar constănțean: „Cum ați ajuns la concluzia de a mări veniturile numai pentru persoanele care au pensii până în 1.500 lei?”

  • vineri, 27 mai 2022 la 14:42
    Permalink

    Toata aceasta magarie este ca urmare a indiferentei CCR si Avocatul poporului in a aplica Constitutia ! Se va mari si mai mult numarul celor nemultumiti de aplicarea la misto a Legii pensiilor ! Este vorba de o discriminare ordinara .De ce au pensiile foarte mici ,ptr.ca atata a fost contributia lor ,insa daca valoarea pctului de pensie ar fi fost 45-50 % din salariul mediu brut (asa cum era sub conducerea Basescu Boc )ar fi avut si acesti amarati pensia dubla ,pastrandu-se raportul de echitate cu ceilalti pensionari .Daca guvernul nu este in stare sa gestioneze bugetul romaniei sa demisioneze .Scurt.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.