Budăi (Muncă) a semnat ordonanțele pentru CREȘTEREA alocațiilor și pensiilor, de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi că a semnat ordonanțele pentru majorarea alocațiilor pentru copii și pentru creșterea pensiilor, de la 1 ianuarie. Ministrul a precizat că majorarea alocațiilor de stat pentru copii se va face așa cum s-a prevăzut în programul de guvernare. Programul prevede o creștere a alocațiilor la 243 lei, din ianuarie 2022.

A doua ordonanță se referă la majorarea pensiilor. Potrivit actului normativ, pensia minimă se va majora de la 800 lei la 1.000 lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 lei la valoarea de 1.586 lei.

Referitor la ajutorul de 1.200 lei acordat pensionarilor cu pensii mai mici de 1.600 lei, Marius Budăi a afirmat că în prezent sunt discuții în coaliție pentru forma finală, nu dacă „să se dea sau să nu se dea”. Potrivit ministrului, nu este vorba de a treisprezecea pensie, ci despre o sumă care va fi acordată o singură dată în luna ianuarie, astfel încât cetățenii români și cei cu pensii mai mici să fie protejați în fața valului de scumpiri.

Nu în ultimul rând, ministrul Muncii a precizat că nu s-a discutat de varianta voucherelor, ci doar de sume de bani.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *