Buda a DEMISIONAT. Șef nou la Poliția de Frontieră

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră, și-a dat demisia, joi, după scandalul cu miile de români de la frontiere, care vor să se întoarcă în țară.

„În cursul acestei zile, chestorul general de poliție Ioan BUDA și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale. (…) În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului Afacerilor Interne”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Totodată, ministrul Marcel Vela a aprobat cererea de demarare a formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare a lui Buda, începând cu data de 1 iunie 2020.

Chestorul principal de poliţie Liviu Bute (FOTO) va ocupa funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, după demisia din funcţie a lui Ioan Buda.

„Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis, la scurt timp după demisia lui Buda, biroul de presă al MAI.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *