BUCUREȘTI: Se ÎNCHID barurile, cluburile, discotecile și cazinourile

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi alte restricții. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu:

– Interzicerea activităţii în baruri, cluburi, discoteci.

– Închiderea activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazonouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

– Reducerea perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ de la 100 metri la 50 metri, distanţa care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

„A doua hotărâre este o hotărâre de modificare. Și anume, au fost sesizări de la cetățeni care stau foarte aproape de școli. Ne-am gândit și la copilași și la părinții lor, totuși distanța de 100 de metri e mult prea mare, ei pot să aplice masca pe nas și gură, la o distanță mai mică. Drept urmare, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri”, a spus Cojanu.

De asemenea, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis, după o propunere, închiderea sălilor de jocuri de noroc și a cazinourilor pe raza municipiului București, dată fiind situația actuală.

După propunerea a doi membri din Comitet, interzicerea jocurilor de noroc și cazinourilor pe raza municipiului București. S-a emis această propunere, cu amendamentul că nu sunt interzise pariurile și loteriile cu bilet”, a declarat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Opera Naţională Bucureşti a anunţat miercuri că suspendă redeschiderea stagiunii 2020 – 2021, programată pentru 8 octombrie.

„Ne pare rău pentru situaţia actuală, artiştii Operei Naţionale Bucureşti fiind entuziasmaţi şi emoţionaţi cu gândul reîntoarcerii în Sala Mare de spectacole şi deschiderii noii stagiuni cu titluri atât de îndrăgite publicului spectator. Cu toate acestea, cu speranţă în gând, prima scenă lirică a ţării se conformează cu stricteţe tuturor regulilor şi măsurilor impuse de autorităţi în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei COVID-19”, se arată într-un comunicat.

Având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor de Covid-19 din ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori în municipiul Bucureşti, începând cu data de 07 octombrie 2020 a fost dispusă măsura închiderii instituţiilor de spectacole.

În ceea ce priveşte restituirea contravalorii biletelor achiziţionate online, rambursarea se va realiza automat în contul din care s-a făcut achiziţia, în termen de 28 de zile. Pentru persoanele care au achiziţionat biletele de la casa de bilete, acestea pot recupera banii începând cu 12 octombrie.

Opera Naţională Bucureşti va comunica la o dată ulterioară reprogramarea deschiderii stagiunii 2020 – 2021, ţinând cont de hotărârile Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la evoluţia pandemiei pe raza Municipiului Bucureşti cauzată de SARS-CoV-2.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *