București a intrat în scenariul ROȘU. Constanța, următorul municipiu pe listă

Municipiul București reintră în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat vineri la 3,05, potrivit datelor anunțate de GDS. Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie restaurantele se închid la interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, dar după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență. Joi, în Capitală, incidența a fost de 2,79 la mie.

În municipiul Constanța, incidența este vineri de 2,97 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că în viitorul apropiat orașul nostru va reintra în scenariul roșu, cu restricțiile de rigoare.

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, în scenariul roșu rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

În zona „roşie” mai sunt judeţul Timiş urcă la o incidenţă de 5,50 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Brașov – 3,25, Cluj – 3,60 și Ilfov – 3,31. Maramureșul a ieșit din scenariul roșu, cu o rată de 2,98.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.