Britanicii au aflat ce înseamnă Brexit: NU se mai găsește strop de benzină! Johnson schimbă strategia: Eliberează vize temporare pentru şoferi de camioane

Benzinăriile din Londra şi sud-estul Angliei continuă să fie afectate de lipsa carburanţilor, dar situaţia s-a îmbunătăţit în nordul Angliei şi în Scoţia, a anunţat sâmbătă Petrol Retailers Association (PRA), transmite Reuters. Marea Britanie va folosi de luni şoferi militari pentru a livra carburanţi, după o săptămână haotică de lipsuri care au avut ca rezultat cumpărături de panică, unii şoferi cumpărând benzină în sticle de apă. Preşedintele PRA Brian Madderson a declarat la Sky News că un sondaj realizat de organizaţia sa a arătat că numai 16% din peste 1.000 de benzinării nu aveau sâmbătă carburanţi, o îmbunătăţire de 27% faţă de vineri. Cu toate acestea există încă blocaje locale.

Situaţia este mult mai bună în nord şi Scoţia, Londra şi sud-estul rămân o zona critică în timp ce ne îndreptăm spre săptămâna viitoare”, a spus Madderson.

Sondajul a mai arătat că 68% dintre benzinării au atât benzină cât şi motorină. Premierul Boris Johnson a declarat sâmbătă că va examina normele privind imigraţia şi nu va exclude eliberarea mai multor vize temporare în efortul de a contribuit la reducerea deficitului de şoferi de camioane (şi cisterne), care a generat penuria de combustibil care se înregistrează în prezent în Marea Britanie, informează Reuters.

Autorităţile britanice au anunţat săptămâna trecută că vor elibera vize temporare pentru 5.000 de şoferi de camion străini şi pentru 5.500 de lucrători din sectorul avicol în încercarea de a rezolva deficitul acut de forţă de muncă care a perturbat aprovizionarea cu carburanţi a benzinăriilor şi a creat dificultăţi în sectorul produselor alimentare. Asociaţia pentru transport rutier din Marea Britanie a anunţat un deficit de aproximativ 100.000 de şoferi, rezultat al mai multor factori: lucrătorii care au părăsit industria, pandemia de COVID-19 care a suspendat formarea şi testarea şoferilor timp de aproape un an, precum şi normele de imigrare post-Brexit ce împiedică angajarea de şoferi din Europa. Adresându-se reporterilor în timpul unei vizite la un spital, Boris Johnson nu a exclus posibilitatea eliberării mai multor vize temporare.

Avem acum un sistem care ne permite să controlăm imigraţia şi care ne oferă flexibilitate. Ne putem deschide pieţele dacă este necesar şi, bineînţeles, totul este luat în discuţie” a spus Johnson.

Executivul de la Londra a anunţat că 200 de militari vor contribui la livrarea de carburant începând de luni.

Ceea ce nu dorim să facem este să revenim la situaţia în care am permis practic ca industria transportului rutier de mărfuri să fie susţinută de multă imigraţie cu salarii mici„, a mai afirmat prim-ministrul Marii Britanii.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.