Brânzeturi românești, de la ferme de familie, în piețele constănțene

Cu toții ne dorim să avem pe masă cele mai gustoase și sănătoase preparate. Pentru aceasta, este nevoie ca noi, cumpărătorii, să susținem producătorii locali și economia românească, măcar prin simplul obicei de a cumpăra zilnic produse din piețele agroalimentare.

Potrivit unui anunț de vineri al RAEDPP, familia Bratu este un astfel de producător local din satul constănțean Olteni – comuna Independența, care vă așteaptă zilnic în hala de lactate din Piața Tomis 3 cu brânzeturi și lapte proaspăt din producție proprie!

Cu zâmbetul pe buze – așa își întâmpină clienții Monica Bratu, care crește animale de când se știe. Femeia provine dintr-o familie de păstori transhumanți, originari din localitatea sibiană Tilișca, sat cu tradiție în oierit. Toată familia Bratu se trezește înainte ca afară să se crape de ziuă, încă de la 4.00 dimineața, cu un singur scop: să pregătească produsele naturale pe care constănțenii iubitori de lactate le pun pe masă. 2.500 de oi, 170 de vaci și 1.000 de capre crește familia Bratu la Olteni. De la ele provine laptele proaspăt, iaurtul acrișor, smântâna pufoasă și brânza care merge de minune cu roșii, de li s-a dus vestea în toată Constanța!

„Pe Monica Bratu o găsiți în Piața Tomis 3 în fiecare zi de la 07.30 până la 19.00, cu lapte, iaurt, smântână, telemea sau caș. Cumpărați produse din piețele din municipiu, susțineți micii producători locali!”, au precizat reprezentanții RAEDPP.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.