Spread the love

Proiectul de Lege pentru modificarea art.453 lit.b) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal este inițiat de senatorul Tit-Liviu Brăiloiu, căruia i s-au alăturat alți doi colegi social-democrați, Savin Emanoil și Ștefan Radu Oprea.

CITEȘTE ȘI:

Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

Brăiloiu arată că Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, susținut cu mare entuziasm tocmai de social-democrați, a generat mai multe neclarități în implementare și oferă ca exemplu turnul de susținere al turbinelor eoliene. Potrivit ordinului de ministru al Finanțelor Publice, nr. 1210/2014, se stabilea faptul că turnurile de susținere al turbinelor se încadrează în categoria clădirilor. Legea privind Codul fiscal a uitat să includă și această prevedere.

„Delimitarea acestuia (turnul de susținere – n.r.) de elementele reprezentând utilaje și echipamente se realizează pe baza proiectului general, în funcție de încadrarea în grupa 1 – construcții, respectiv în grupa 2 – instalații tehnice, mijloace de transport, animale și plantații din Catalogul privind clasificarea și duratele normale de funcționare a mijloacelor fixe”, se arată în expunerea de motive.

Prin urmare, Brăiloiu vrea încadrarea turnurilor de susținere ale turbinelor eoliene în categoria clădirilor asupra cărora autoritățile locale pot să impună impozite și taxe locale, iar proiectul să fie supus dezbaterii și adoptării în regim de urgență.

Proiectul de lege privind modificarea Codului fiscal a fost adoptat pe 25 aprilie de Senat și de miercuri, 2 mai a.c., este trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor. Termenul pentru depunerea amendamentelor expiră la 14 mai, iar raportul comisiei pentru buget trebuie emis până pe 24 mai.

CITEȘTE ȘI:

Parlamentarii constănțeni lucrează pentru… Tulcea. „Avem în vedere interesul public județean în privința creșterii activității economice”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *