Brăiloiu (PSD): „Pe 6 decembrie avem marea oportunitate să instalăm la cârma României un guvern pentru toți românii!”

Senatorul Tit Liviu Brăiloiu, candidat PSD Constanța pentru un nou mandat în Senatul Parlamentului, a făcut o analiză a ultimelor mișcări făcute de reprezentanții actualei puteri politice din România. În opinia senatorului, tot ceea ce se întâmplă este o demonstrație tipică a incoerenței guvernării PNL. Pentru a ieși din această situție, candidatul PSD Constanța pentru un nou mandat în camera superioară a Parlamentului apreciază că, pe 6 decembrie, trebuie votat  un guvern care „să ne unească pe toți, împotriva celor care încearcă să ne dezbine”:

– Legea în baza căreia se redeschideau piețele, lege inițiată de PSD, s-a rătăcit între Camera Deputaților și Cotroceni, președintele susținând că nu a primit-o, iar Guvenul Orban a atacat-o la CCR. Micul producător, care trăiește din ce vinde în piață, ce să mai facă? 

– Așa cum procedează de un an, Ludovic Orban nu numai că se contrazice singur, dar încalcă și Constituția care, la articolul 77, precizează că “Legea se trimite spre promulgare președintelui României”, nu guvernului. Cred că este un caz de deturnare a unui document legislativ de la cursul firesc. Pe de altă parte, afirmă că a atacat legea la Curtea Constituțională pe motiv că nu poate modifica o Hotărâre de Guvern, deși o lege este superioară unei hotărâri. Concomitent, afirmă că studiază redeschiderea piețelor, demonstrație tipică a incoerenței acestei guvernări. În ce îl privește pe micul producător, el face parte din multele categorii sociale care sunt obligate să trăiască de azi pe mâine, umilite prin hotărâri aberante, antisociale, chiar antiromânești.

-În județul Constanța, din ce în ce mai multe localități sunt carantinate, având o incidență a cazurilor de peste 7 la mie. Și totuși Klaus Iohannis ne îndemnă să mergem în număr mare la vot. Cine garantează că vom vota în siguranță? 

– Așa-zisa garanție ne-a fost livrată atunci când președintele ne-a asigurat că este vorba despre… o simpla gripă!? La terminarea vizitei de la Spitalul Universitar, tot președintele a declarat că “guvernul meu” a gestionat bine pandemia. Probabil că după 6 decembrie, la declararea carantinei, tot noi vom fi de vină că ne-am înghesuit la vot. Bineînțeles că nu ne garantează nimeni siguranța, dar electoratul îi poate demonstra președintelui că se poate asigura singur printr-un vot împotriva acestui guvern care a făcut României numai rău.

– Vaccinul anti-COVID, anunțat și plătit în decembrie 2020, ajunge în România în martie 2021. Până atunci ce facem, în condițiile în care numărul cazurilor crește, iar cel al paturilor din ATI scade?!

– Vom trăi probabil în carantină cu măsluirea datelor privind situația reală, cu oameni prăbușiti pe holurile spitalelor, iar în unele cazuri, fără să fiu macabru, medicii vor fi obligați să hotărască cine  trăiește și cine nu!

– Premierul Orban a anunțat că vor fi concediați din sectorul public cei care “se fac că muncesc”. Cine stabilește acest lucru?

– Dacă după 6 decembrie poporul va alege tot PNL, ceea ce mă îndoiesc, se va proceda ca și acum: oameni competenți, cu studii, dați afară pentru oamenii lor, incompetenți, fără studii. Vezi cazul de la Gospodărirea Apelor Mureș, cazul numirii unui șef de aprozar la conducerea unui spital sau al unei dansatoare la Direcția de Sănătate Publică  București!

– De ce să voteze un constănțean Partidul Social Democrat, la alegerile din 6 decembrie?

 – Constănțenii sunt oameni inteligenți, cumpătați, dar și foarte demni. S-au convins de minciunile vehiculate, de impulsul instituirii unor măsuri polițienești-coercitive, tipice statului dictatorial. S-au mai convins și de promisiunile fără acoperire, făcute la lansarea Programului de Dezvoltare și Reziliență, gen congresele PCR, în care trepădușii de astăzi îl gratulau cu plecăciuni pe propagandistul șef al PNL. În această situație – nu numai un constănțean, ci toți constănțenii, toți românii – sunt convins că vor demonstra demnitate, discernământ, hotărârea de a-și asigura prosperitatea votând un program realist, cu ținte economice și sociale clare, care asigură performanță și, nu în ultimul rând, aducându-și aminte de promisiunile deșarte și mincinoase gen transport gratuit și un leu metrul cub de apă! Acum este momentul să avansăm și să lăsăm în spate propaganda politicianistă. Pe 6 decembrie avem o mare oportunitate să instalăm la cârma României un guvern puternic, stabil, progresist pentru următorii patru ani, un singur guvern! Un guvern pentru absolut toți românii. Un guvern care să ne unească pe toți, împotriva celor care încearcă să ne dezbine și a celor care vor să ne tragă înapoi. Așa va fi posibil să avem România pe care ne-o dorim. O țară a dreptății și a umanității, o țară cu egalitate între femei și bărbați, o țară a respectării drepturilor tuturor cetățenilor. O țară în care vom crea locuri de muncă, în care nu vom lăsa în urmă bătrânii noștri și vom oferi tinerilor viitorul la care au visat. Acum este momentul pentru pacea și dreptatea socială mult râvnită. A sosit momentul! Pentru că momentul este ACUM!

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Constanța

Mandatar Financiar – cod AEP 11200020

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.