Spread the love

109 de persoane repatriate din Italia au decolat luni după-amiază din Veneția și vor ateriza pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu. Acești români repatriați din zona roșie a Italiei vor fi cazați luni seară la Sanatoriul Balnear Techirghiol.

CITEȘTE ȘI:

Cele 109 persoane vor fi testate la sosirea în țară, fiind vorba de al treilea zbor de sâmbătă și până în prezent. Marți este programat al patrulea zbor.

Sâmbătă, 21 martie, senatorul social-democrat constănțean Tit-Liviu Brăiloiu aducea… vești. Acesta susținea faptul că l-a convins pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, să redirecționeze restul de șase zboruri spre alte zone din țară.

În calitate de președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din cadrul Senatului, Brăiloiu anunța faptul că zborurile vor fi redirecţionate către alte judeţe unde sunt aeroporturi, întrucât „nu putem pune în pericol întreg litoralul şi viitorul turismului pe litoral”. Ca urmare a zborului de luni seară, demersurile lui Brăiloiu s-au finalizat cu un… eșec.

În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că în cursul acestei seri vor reveni în țară 109 cetățeni români.

227 de cetățeni români au aterizat, sâmbătă, pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța. Potrivit Instituției Prefectului, imediat a fost activată procedura de intrare în carantină instituționalizată. Prefectul George Niculescu a transmis faptul că s-a asigurat că stocul de kituri de testare este suficient, personalul medical este pregătit să acționeze, iar infrastructura de transport și cazare din județul Constanța este disponibilă pentru concetățenii care au sosit astăzi. Per total, vorbim de 1.500 de români din zona roșie a Italiei.

Similare:

RUPTURĂ în PNL, din cauza românilor repatriați. Primarul liberal de la Eforie: „Trăiesc un sentiment de FURIE și NEPUTINȚĂ!”

Klaus Iohannis: „România se confruntă cu o GRAVITATE FĂRĂ PRECEDENT. Vă asigur: TOATE resursele sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților”

ORDIN: Se SUSPENDĂ internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente medicale care NU reprezintă urgență

Al CINCILEA DECES al unei persoane infectate cu noul coronavirus

CORONAVIRUS: 143 de cazuri noi în România. Bilanț total: 576 de persoane infectate

Intră în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța Militară. Ce este INTERZIS pentru cetățeni și care sunt RECOMANDĂRILE autorităților

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *