Brăiloiu mai bifează o UMILINȚĂ în Parlament! Criteriile de pensionare pentru polițiști rămân NESCHIMBATE

Senatorul social-democrat constănțean Tit-Liviu Brăiloiu, când nu arată degetul mijlociu în plenul Parlamentului, se ocupă, în general, cu inițiative legislative care mai de care mai trăsnite în domeniul Ministerului Afacerilor Interne. Nici o inițiativă legislativă a lui Brăiloiu în acest sens nu a fost adoptată, fiind respinse pe bandă atât în comisii cât și la votul final.

Despre ultima găselniță a lui Brăiloiu TOMIS NEWS a relatat pe 15 octombrie a.c. și care a fost respinsă miercuri, 27 noiembrie, de Camera Deputaților. Prin această inițiativă, Brăiloiu a revenit cu o propunere de modificare și completare a Legii nr. 218/23 aprilie 2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române și a Legii nr. 360/6 iunie 2002, privind Statutul Polițistului.

CITEȘTE ȘI:

Brăiloiu solicită modificarea radicală a legii privind organizarea și funcționarea Poliției Române. De exemplu, art. 12, alin. 3 se modifică substanțial, șefii de inspectorate, vor putea fi numiți și eliberați din funcție doar prin ordin al ministrului, la propunerea inspectorului general al IGPR. În prezent, pentru aceste măsuri se solicită și consultarea Corpului Național al Polițiștilor și avizul consultativ al prefectului.  

CITEȘTE ȘI:

În ceea ce privește modificarea Statutului polițistului, senatorul Brăiloiu propune o găinărie de proporții, care ar putea să scape din dezbaterile din comisii, cum este cea de la art. 69, alin. 3:

„După împlinirea vârstei de 60 de ani, polițiștii prevăzuți la alin. (2) (chestorii de Poliție – n.r.) sunt menținuți în serviciu până la împlinirea vârstei de 62 de ani, la cerere, dacă starea de sănătate le permite rezolvarea în foarte bune condiții a atribuțiilor ce le revin, cu aprobarea anuală a ministrului Afacerilor Interne”. În forma din prezent a legii există expresia pot fi.

Aceeași propunere regăsim și la alin. 4: „În raport cu nevoile de încadrare, polițiștii, alții decât cei prevăzuți la alin. (2), sunt menținuți în serviciu după împlinirea vârstei standard de pensionare până la vârsta de 60 de ani”.

Brăiloiu s-a jucat cu limba română și la art. 69 bis, în același sens, unde dorește menținerea șefilor de inspectorate pe funcții pe… vecie: „Prin excepție de la prevederile art. 69^1, ofițerii de poliție și agenții de poliție, personalul de specialitate medico-sanitar, indiferent de gradul profesional deținut, sunt menținuți în serviciu, la cerere, după împlinirea vârstei standard de pensionare, dacă starea de sănătate le permite rezolvarea în bune condiții a atribuțiilor ce le revin, până la împlinirea vârstei de pensioare pentru personalul de specialitate medico-sanitar civil”. Senatorul Brăiloiu a eliminat sintagma cu aprobare anuală din prevederea legislativă aflată în prezent în vigoare.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.218 din 23 aprilie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române şi a Legii nr.360 din 6 iunie 2002 privind Statutul poliţistului a fost degeaba în dezbatere publică, nefiind depus nici un amendament.

Deputații au terminat repede cu inițiativa lui Brăiloiu, care a intrat, miercuri, la votul final cu propunere de respingere, fiind înregistrate 216 de voturi pentru respingere și doar un vot împotrivă și o abținere.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.