BPN al PSD: Se vor forma COMISII DE ANCHETĂ împotriva Guvernului

Liderii social-democrați s-au reunit, marți, în ședința Biroului Politic Național, în cadrul căreia s-au luat mai multe decizii, printre care faptul că PSD va vota o comisie de anchetă pentru „Afacerea Sparanghelul” (români plecați la muncă în străinătate) și o comisie de anchetă pentru verificarea achizițiilor efectuate de Guvern în perioada stării de urgență.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat, marţi, că liderii formaţiunii au discutat despre formalizarea comisiei de anchetă în „Afacerea sparanghelul”, dorind ca „adevărul să iasă la lumină”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, sunt „dovezi indiscutabile că nu au fost decizii individuale ale cetăţenilor, au fost companii care şi-au înfiinţat puncte de lucru în Germania, ducând oamenii acolo şi apoi pe unii dintre ei abandonându-i”.

„Această comisie de anchetă vine să scoată adevărurile la lumină şi să aflăm şi noi cum a fost posibil ca peste 2.000 de cetăţeni români să plece cu autocare, cu maşini din zone infestate cu avioanele spre Germania, într-o zonă de asemenea roşie pe harta coronavirusului”, a mai afirmat Romaşcanu.

Începând din 9 aprilie, mai multe curse charter cu muncitori sezonieri români, majoritatea în agricultură, au pecat către Germania, dar şi către alte destinaţii din Europa. Modul în care aceştia au plecat, inclusiv aglomeraţia din aeroporturi, dar şi condiţiile contractuale au provocat comentarii şi critici, vizând protecţia de care beneficiază sezonierii din partea statului român.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *