Bourceanu (PNL): „Porturile noastre au capacitatea de a prelua fără probleme traficul naval. Dar, se IMPUNE dezvoltarea infrastructurii”

Portul Constanța este sufocat de nave. Zeci de vapoare sunt ancorate în port, iar multe altele așteaptă în largul Mării Negre să le vină rândul. Cele mai multe nave, încărcate cu mâncare, dar și alte bunuri, trebuiau să ajungă la Odesa, dar zona este înconjurată de armata rusă. Singura variantă este acum portul Constanța, unde traficul de mărfuri s-a dublat de când a început războiul. Navele comerciale care staționează în largul litoralul românesc s-au înscris pe o listă de așteptare, pentru că toate danele portului Constanța sunt ocupate de containere pline de mărfuri. În acest sens, senatorul liberal constănțean Septimiu Bourceanu, transmite faptul că suntem norocoși să avem capacitate de preluare, dar, totodată, se impune dezvoltarea infrastructurii de transport, fiind un moment foarte bun de conștientizare:

Vedem în acestă perioadă în Portul Constanța un aflux important de nave și mărfuri, în condițiile în care porturile ucrainene de la Marea Neagră sunt asediate si paralizate de război. Mai vedem că porturile noastre au capacitatea de a prelua fără probleme traficul naval. Pe de altă parte, o analiză la rece ne arată că avem nevoie să dezvoltăm infrastructura de transport. Este un moment foarte bun să conștientizăm că investițiile în drumuri pe apă sau uscat și în căi ferate ar trebui să devină prioritare. Astfel, capacitatea portului ar fi folosită la maxim și atractivitatea acestui obiectiv strategic ar crește”, a transmis senatorul Bourceanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *