Bourceanu (PNL): „Pirații cibernetici au revenit pentru a vă FURA datele! NU cădeți în capcană!”

Au revenit campaniile de phishing care au ca țintă utilizatorii cu drepturi de administrare a unor pagini de Facebook, susțin reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC). Conform DNSC, este vorba de o metodă preferată de atacatori în răspândirea paginilor de phishing, aceea de a crea postări înșelătoare pe pagini de social media nou create. De obicei, acestea sunt special concepute pentru a se afișa potențialei victime ca o notificare legitimă. Atacatorii reușesc acest lucru prin adăugarea unei etichete (tag) a paginii în textul postării.

Atacurile au loc însă și pe telefoanele mobile, prin SMS. În acest sens, senatorul liberal constănțean, Septimiu Bourceanu, atrage atenția: nu accesați link-uri care vă solicită date personale:

Dacă primiți un SMS, un mail, un mesaj pe Messenger sau un apel în care vi se cere să accesați un link sau să dați date personale, NU dați curs decât dacă destinatarul este de încredere. Fiți precauți! Chiar dacă vi se promit premii sau beneficii! Este o metodă a piraților cibernetici de vă fura datele. Nu cădeți în capcana lor!”, a transmis senatorul Bourceanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *