Bourceanu (PNL): „La noi în partid, democrația NU a murit! E momentul să fim uniți”

Tămbălău mare în PNL în această perioadă. Fie că vorbim de conturarea unei formule guvernamentale, unde liberalii nu găsesc soluții defel, fie de plecarea mai multor parlamentari din grupurile PNL alături de Ludovic Orban, situația nu e roz deloc. Tensiunile sunt zilnice, alături de negocieri și răsnegocieri care par că nu mai au sfârșit. Pe fondul derutei, PSD a speculat și a mutat la Camera Deputaților, unde a fost ales președinte interimar Sorin Grindeanu.

Astăzi, au loc noi runde de negocieri. Ieri cu USR, azi cu PSD. Se preconizează un nou eșec pentru o eventuală majoritate parlamentară. În acest context, senatorul constănțean al PNL, Septimiu Bourceanu, consideră că se poate trece peste dificultăți doar dacă liberalii… strâng rândurile:

„Eu cred că după orice congres, după orice alegeri din interiorul unei organizaţii, la nivel naţional sau local, trebuie să existe o reconciliere a taberelor. Nu este nimic rău să susţii un candidat, însă există riscul ca acel candidat pe care îl susţii să piardă. Eu cred că o pierdere a unui om este o pierdere importantă pentru fiecare organizaţie în parte. Dorinţa de a pleca aparţine acelei persoane, însă eu cred că ar trebui făcute toate eforturile ca oamenii să fie ţinuţi aproape pentru că toate lucrurile pe pământul acesta se fac împreună. Ar trebui să existe un dialog cu fiecare coleg în parte, să fie ascultat şi să se găsească soluţii astfel încât fiecare dintre colegi să îşi regăsească locul în echipă. Eu nu cred în mesaje radicale decât în câteva excepţii. Sunt adeptul dialogului, astfel încât am crezut întotdeauna că dialogul este cel care trebuie să aducă rezultate. În orice discuţie de acest tip trebuie să pleci de la ce te uneşte, nu de la ce te desparte. (…) Este foarte greu de construit şi este simplu să distrugi. Nu sunt de acord cu aceste mesaje radicale, cum nu sunt de acord nici cu alte mesaje radicale în care colegii sunt forţaţi să ia anumite decizii. Dacă s-a câştigat în echipă, tot echipa va câştiga mai departe. Chiar dacă de-a lungul carierei politice există posibilitatea să pierzi, este mai uşor să pierzi în echipă decât să pierzi de unul singur. O echipă se construieşte foarte greu, indiferent că vorbim de un partid sau de o societate privată. Echilibrul şi dialogul echilibrat şi deschiderea către o înţelegere care să aducă oamenii la mijloc ar fi tot ceea ce contează astăzi. Există foarte puţini oameni care în momente grele au capacitatea să menţină lucrurile unite. Există o procedură statutară, dar procedura statutară nu este la discreţia unui preşedinte de partid. Există Curtea de Onoare şi Arbitraj, iar cel în cauză are dreptul să se apere. În Partidul Naţional Liberal democraţia nu a murit”, a transmis Bourceanu.

Potrivit senatorului liberal, oamenii politici ar trebui să nu mai transmită mesaje radicale pentru ca situaţia să revină la normal:

Criza politică din România se poate rezolva cu mai puţine mesaje radicale. Ar trebui să existe mai puţine mesaje politice. Foarte mulţi lideri politici transmit mesaje de dorinţă de revenire la normal, de a susţine un Guvern, dar condiţiile pe care le pun în interiorul discuţiilor, se duc într-o zonă destul de anormală. Trăim vremuri complicate şi cel puţin pentru o perioadă de timp vor rămâne complicate. Este nevoie de oameni care să înţeleagă acest lucru şi să înţeleagă ceea ce înseamnă compromisul politic în interesul naţional”, a concluzionat senatorul Bourceanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.