Bourceanu (PNL), după întâlnirea cu Oros (Agricultură): „Refacerea sistemului de irigații din județul Constanța va fi una din cele mai ample investiții în următorii 5 ani”

Senatorul liberal constănțean Septimiu Bourceanu a discutat, joi, cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu prilejul vizitei acestuia la Constanța. Oros a avut întâlniri cu liderii politici și administrativi locali, dar și cu reprezentanții fermierilor, cea mai aprinsă discuție fiind legată de refacerea sistemului de irigații din județul Constanța. Ministrul a garantat că 2,5 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt alocate acestor sisteme, o bună parte din sumă fiind rezervată județului Constanța:

Dobrogea are un potențial agricol uriaș, fapt demonstrat de altfel înainte de revoluție atunci când pe teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră se cultiva de la viță de vie și până la grâu, porumb și rapiță. Avantajul Dobrogei consta într-un sistem de irigații performant care transforma solul în unul roditor. După revoluție, acest sistem a fost lăsat pradă indiferenței și ignoranței și a ajuns, în mare parte, o ruină. Astăzi însă, odată cu vizita la Constanța a ministrului Agriculturii, Adrian Oros, sunt șanse reale ca sistemul de irigații dobrogean să fie reabilitat și fermierii și agricultorii constănțeni să învingă seceta care a transformat Dobrogea într-un imens deșert. Alături de colegii mei din conducerea Organizației Județene P.N.L. Constanța și de prefectul județului Constanța, l-am însoțit pe ministrul Adrian Oros în vizita sa prin județ. Împreună cu ministrul Agriculturii am văzut cum se irigă acum terenurile cu ajutorul unei stații performante și cum arată o stație de irigații dezafectată care ar putea iriga peste o sută de mii de hectare. Împreună cu Adrian Oros am discutat cu fermierii și agricultorii constănțeni care au vrut să știe dacă din cei 2,5 miliarde de euro alocați pentru sprijinirea activității lor în Programul Național de Reziliență și Relansare sunt prinse fonduri care vor merge către sistemul de irigații din județ. Concluzia întâlnirii a fost că refacerea sistemului de irigații din județul Constanța va fi una din cele mai ample și importante investiții în următorii cinci ani”, a transmis Bourceanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *