Bourceanu (PNL Constanța) în „cărți” pentru a fi… ministrul Sănătății!

Sunt din nou tensiuni guvernamentale mari între PNL și USR, din mai multe motive:

Primul, ambele formațiuni politice sunt în campanie electorală internă și aproape zilnic au loc dezechilibre din această cauză.

Al doilea, execuția bugetară și viitoarea rectificare bugetară, practic o bătaie în toată regula… pe bani. În privința execuției bugetare, cel mai prost se prezintă ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, un adversar vehement al Constanței, acesta blocând în nenumărate rânduri proiecte necesare pentru județul Constanța și intervenind cu bocancul în Portul Constanța, depășindu-și astfel atribuțiile.

Al treilea motiv îl reprezintă presiunea privind remanierea ministrului constănțean al Justiției, Stelian Ion. Dacă în privința lui Vlad Voiculescu a mai fost cum a mai fost, în ceea ce-l privește pe Stelian Ion vorbim atât de o piesă grea a USR, dar și de singurul minister avizator pentru… toate celelalte ministere, Justiția fiind primită de USR în baza acordului de guvernare.

Al patrulea motiv îl reprezintă aventura bahică a premierului Florin Cîțu în Statele Unite, când era student, probabil cel mai discutat subiect în spațiul public în aceste zile.

Al cincilea motiv îl reprezintă Ministerul Sănătății, în permanență în prim plan, dar cu o catastrofală execuție bugetară: doar 80%!

… și lista ar putea continua.

În aceste condiții, la eventualele remanieri probabil vom asista și la sceneta na-ți-o ție, dă-mi-o mie în privința ministerelor, adică USR ar putea pierde câteva dintre ele, dar să câștige altele și invers. Astfel, Ministerul Sănătății se regăsește printre principalele care vor fi puse pe masa negocierii, iar dacă acesta ajunge în mâinile liberalilor există un nume favorit pentru postul în cauză: senatorul constănțean liberal Septimiu Bourceanu.

Senatorul Bourceanu, președinte al organizației municipale a PNL, este membru în Comisia de Sănătate, dar nu acesta este principalul atribut, ci faptul că beneficiază de o imagine bună și se află în grațiile mai-marilor de la București. De asemenea, tot el este și piesa grea a președintelui PNL Constanța, Bogdan Huțucă, în războiul fratricid dintre liberali, miza fiind obținerea unui minister de către liberalii de la malul mării.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *