Bourceanu (PNL Constanța), apel la USR pentru susținerea PNDL 3 – Anghel Saligny: „NU cedăm la șantaj, NU acceptăm sfidările și nici atitudinile de forță”

Scandal mare, miercuri, în coaliția de guvernare. Ședința de guvern de la 11:00 a fost suspendată după ce premierul Florin Cîțu a introdus pe ordinea de zi programul de investiții Anghel Saligny – practic PNDL 3. Cei de la USR au luat foc și ședința a fost suspendată, solicitările acestora fiind legate de desființarea cât mai rapidă a SIIJ. Scandalul s-a lungit pe întregul parcurs al zilei și a continuat și după 19:00, când ședința de guvern a fost reluată.

Cei de la USR au decis să boicoteze ședința și să anunțe că joi dimineață vor lua o decizie, fiind toate cărțile pe masă, de la retragerea din guvern, la moțiune de cenzură, amendamente la Anghel Saligny ș.a.m.d. Premierul Cîțu a chemat secretarii de stat ai PNL ca să semneze în locul miniștrilor absenți ai USR, astfel că vom avea cu siguranță tensiuni și în perioada următoare.

Între timp, senatorul constănțean al PNL, Septimiu Bourceanu, a transmis un apel pentru cei de la USR, de a susține programul de investiții și să renunțe la… șantaj și amenințări:

Vrem să dezvoltăm Constanța! Vrem să dezvoltăm România! După zeci de ani, în sfârșit avem posibilitatea să facem ceva concret pentru orașul nostru, pentru județul nostru și pentru țara noastră. Acum avem un proiect care are la bază un document complet susținut de o finanțare istorică. Acest proiect se numește Planul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Sunt 50 miliarde de lei până în 2028, bani pe care primarii și autoritățile locale îi pot accesa pentru drumuri, gaze, apă și canalizare.Sunt lucruri de bază, la care mulți români nu au încă acces. Nu mai vorbim despre birocrația inutilă; nu mai vorbim de cât stăteau primarii noștri pe la ușile ministerelor, cu zilele, pentru a putea spera măcar că proiectul pe care l-au depus are șanse de reușită. ot ce trebuie să facem este să susținem ca Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” să devină un act normativ și astfel să poate intra în vigoare. Noi, PNL, susținem adoptarea Planului Național de Investiții „Anghel Saligny” în Guvern cât mai curând posibil. Pentru aceasta avem nevoie de suportul tuturor și, în special, de cel al partenerilor de alianță. Amenințările pe surse cu ieșirea de la guvernare nu ajută deloc coaliția. Provocarea unei crize politice ar fi total iresponsabilă și ne-ar aduce prejudicii grave pe termen lung. O guvernare stabilă înseamnă reforme, o economie consolidată și o luptă eficientă împotriva noului coronavirus. Așa cum am arătat de-a lungul timpului, noi nu cedăm la șantaj, nu acceptăm sfidările și nici atitudinile de forță. Noi vrem stabilitate pentru că scopul nostru este dezvoltarea și modernizarea României”, a transmis senatorul Bourceanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.