Bourceanu (Corpore Sano Techirghiol): „Nu deveniți PENALI instigând la REVOLTĂ! Trebuie respectate deciziile Guvernului. Românii repatriați vor fi CARANTINAȚI”

227 de cetățeni români au aterizat, sâmbătă, pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța. Potrivit Instituției Prefectului, imediat a fost activată procedura de intrare în carantină instituționalizată. Prefectul George Niculescu a transmis faptul că s-a asigurat că stocul de kituri de testare este suficient, personalul medical este pregătit să acționeze, iar infrastructura de transport și cazare din județul Constanța este disponibilă pentru concetățenii care au sosit astăzi.

„Deciziile luate sunt în conformitate cu procedurile de maximă securitate sanitară și niciun constănțean nu va avea de suferit. Totodată, suntem în dialog permanent cu Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, ca să ne asigurăm că românii care vor sosi în zilele următoare pe AIMK Constanța să poată fi carantinați și în județele lor de reședință”, a transmis prefectul Niculescu.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat faptul că, în cursul zilei de astăzi au revenit în țară 227 de cetățeni români, fiind vorba de primul transport, punctând faptul că „sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei”.

Sosirea acestora pe litoralul românesc a ostilizat opinia publică, alături de mai multe autorități. Mai multe detalii relatate de TOMIS NEWS, disponibile AICIAICIAICI, AICI și AICI!

O parte dintre acești carantinați vor ajunge la Sanatoriul Balnear Techirghiol. În același oraș există și Complexul Balnear și de Recuperare Corpore Sano, manageriat de colegul de partid al lui Niculescu, Septimiu Bourceanu, prim-vicepreședinte al PNL Constanța. Acesta și-a pus expertiza la contribuție pe fondul ostilității sociale care a escaladat încă de vineri seară și transmite constănțenilor faptul că „ar trebui să cunoașteți o parte din argumentele care i-au determinat pe guvernanți să carantineze 1.500 de ROMÂNI în județul Constanța”.

„Epidemiologii spun că într-un scenariu în care 10% dintre ei ar fi pozitivi COVID 19 și nu ar fi în carantină, atunci în 20 de zile încă 21.000 de persoane ar fi infectate (la o creștere cu 30% de la o zi la alta-aproximativ ce vedem acum). 3% dintre ai ar muri – conform datelor actuale, adică 60 de persoane din cei infectati în 20 de zile. Iar cifrele ar crește de la o zi la alta. Asta s-ar putea întâmpla în scenariul în care situația nu ar fi gestionață eficient. Dacă sunt în carantină, atunci transmiterea se stopează. Dacă sunt în carantină într-un spital atunci au șanse și mai mari de tratament. CARANTINA, IZOLAREA ȘI PĂSTRAREA DISTANȚELOR SUNT ESENȚIALE. De ce județul Constanța? Pentru că județul nostru are cel mai mare număr de paturi de recuperare din România (4.414 – n.r.), în unități medicale specializate care pot fi transformate în centre de carantină izolate și bine păzite. Cel mai important ar fi sa atragem resurse in aceste spitale si in timp foarte scurt sa le dotam cu ventilatoare si oxigen. Ce se întâmplă exact cu acești oameni din momentul în care ajung în România? Cum au coborât din avion sunt testați de medicii de la Direcția de Sănătate Publică, iar testele sunt trimise imediat la Institutul Matei Balș pentru prelucrare. Asta pentru că, așa cum susțin absolut toți specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății și până la epidemiologii din toate statele lumii, TESTAREA este prioritate zero pentru stoparea pandemiei. Cât timp vor sta acești oameni la noi și în ce condiții? În momentul în care perioada de carantină va trece, românii neinfectați vor fi trimiși acasă, în județele de domiciliu, în mod organizat. Între timp ei vor fi cazați și păziți de autoritățile statului român. Nu vor ieși pe străzi, nu vor avea contact cu locuitorii județului și nu vor putea fi vizitați cât durează perioada de carantină. Facem un apel la calm, responsabilitate și solidaritate. Facem un apel la oamenii politici care încearcă să câștige capital electoral într-o situație de profundă criză medicală și umană: ” Opriți-vă! Nu faceți decât să induceți panică! Sunteți autorități ale județului și comportați-vă ca atare! Respectați deciziile autorităților statului român! Nu deveniți penali instigând la revoltă!”, a transmis Septimiu Bourceanu.

Complexul Balnear și de Recuperare Corpore Sano și-a suspendat activitatea pe 18 martie.

Similare:

DONEAZĂ pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța!

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: „Nu avem NICI UN CAZ cu evoluție gravă. Medicii vă roagă să STAȚI ACASĂ!”

BILANȚ CORONAVIRUS: 59 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. 367 în total, în România! La Constanța: 25 de cazuri confirmate

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. S-au alocat 2,5 milioane lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Poliția Locală îi trimite acasă pe bătrânii constănțeni care umblă brambura prin oraș

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.