Boroianu, supărat că oamenii își găsesc locuri de muncă și accesează credite pe baza vizei de flotant

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identificare ale cetăţenilor români este inițiată de deputatul liberal constănțean Robert Boroianu. Parlamentarul invocă semnale de alarmă ale mass-media cu privire la „foarte multe cazuri de luare în spațiu la o singură adresă”, considerând că acest lucru „sfidează cea mai elementară logică”.

În opinia lui Boroianu, OUG nr. 97/2005 este permisivă și facilitează ca „mii de persoane să obțină viza de flotant pentru o singură locuință”.

„Practica vânzării vizelor de flotant este veche de zeci de ani. La acest obicei au apelat pe vremea lui Ceaușescu cei ce se căsătoreau cu o persoană care avea nevoie de domiciliu în orașele mari, contra unor sume de bani. Avantajele obținerii unui act de flotant sunt valabile și astăzi, dând posibilitatea de a se angaja într-un post bun sau accesarea unui credit. Afacerea s-a tot dezvoltat, în timp, așa încât prețurile obținute sunt cuprinse astăzi între 80 și 150 euro, neimpozabili”, arată Robert Boroianu în expunerea sa de motive, care propune amenzi între 75 și 150 de lei.

Propunerea parlamentarului constănțean, inițiată în luna septembrie a anului trecut, a fost respinsă de Senat pe 21 februarie a.c. și, de luni, se află la Camera Deputaților, trimisă pentru raport la comisiile permanente. Amendamentele se pot depune până pe 8 martie, iar raportul comisiei pentru administrație publică trebuie emis până pe 20 martie.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *