Boroianu suferă că primăriile nu finanțează… mass-media, din cauza Curții de Conturi. „Măsurile inspectorilor sunt neunitare, interpretative, lăsând impresia unor „execuții” cu o cu totul altă comandă”

Revoltați aproape tot timpul pentru că o anumită parte a mass-media locală nu susține inițiativele PNL și, de multe ori, acuzând-o că „este plătită” ca să acționeze în acest sens, liberalii s-au sucit. De fapt, suceala tipică deputatului Robert Boroianu este, de această dată, surprinzătoare. Revoltatul pe „presa plătită” din campaniile electorale s-a trezit, dintr-o dată, că… primăriile au voie, dar nu au voie să finanțeze publicațiile locale și că ar fi bine să aibă voie…

CITEȘTE ȘI:

Boroianu (PNL) se vrea deputat de… Delta Dunării, ca să protejeze plantele

Dacă în campanii, pentru Boroianu, presa acționează „la comandă”, acum a venit rândul Curții de Conturi, în opinia deputatului liberal, să intre în aceeași categorie. Astfel, Boroianu nu mai poate de grija primăriilor și a mass-media, probabil motivat de faptul că puținele primării liberale din județ au neapărată nevoie de presă în campaniile electorale care ne bat la ușă, așadar a pus tunurile pe Curtea de Conturi.

„Asupra oportunității investițiilor și cheltuirii banului public primarul ar trebui să fie cel care decide, deoarece el va da socoteală în fața alegătorilor, din taxele și impozitele cărora el administrează localitatea. Nu poate decide un inspector al Curții de Conturi dacă este necesară sau nu o investiție în comună sau oraș, ci se poate pronunța strict asupra legalității cheltuirii acelor bani. De asemenea, primarii au reclamat de-a lungul timpului o adevărată campanie împotriva instituțiilor mass-media, inspectorii Curții de Conturi fiind interesați să impute toate contractele pe care ziarele sau televiziunile le aveau cu instituții publice. Asta deși Legea administrației publice impune aleșilor locali să facă publice toate actele administrativele și informațiile de interes public la nivelul comunităților locale. De asemenea, având în vedere profilul economic al județului nostru, sunt localități care au nevoie de promovare mediatică pentru a putea atrage turiști sau investitori, primarii care au nevoie să facă publice facilitățile oferite oamenilor de afaceri interesați”, susține Boroianu.

CITEȘTE ȘI:

Administrația locală, subiect sensibil? Opoziția, scindată în Parlament, pe legea privind modificarea funcționării Curții de Conturi

De asemenea, deputatul liberal arată că „ceea ce acum câțiva ani era perfect legal, brusc a devenit nelegal, trădând tematica expresă a controalelor. Ceea ce este cu adevărat revoltător este faptul că inspectorii Curții de Conturi acționează cu dublă măsură, chiar discreționar. Astfel, ceea ce primarilor din județul Constanța le este interzis, primarilor din alte județe din țară le este cu totul acceptat. Măsurile inspectorilor sunt neunitare, interpretative, lăsând impresia unor „execuții” cu o cu totul altă comandă decât cea a administrării corecte a banului public”.

Astfel, Robert Boroianu anunță joi că i-a solicitat președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, să precizeze care sunt motivele pentru care contractele de publicitate încheiate de către administrațiile primăriilor din județul Constanța atât cu presa scrisă, cât și cu radiourile și televiziunile locale, sunt considerate de către instituția pe care o conduce fie inoportune, fie neconforme cu legislația aflată în vigoare atunci când sunt efectuate controalele Curții de Conturi asupra activității financiare a primăriilor.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*