Boroianu: PNL va depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul va adopta Ordonanțele pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale

„Actuala putere se foloseşte de situația din penitenciare ca pretext pentru a-și scăpa protejații politici de pedepse sau dosare, nu pentru a rezolva situația deținuților. Ca urmare, PNL a luat decizia de a depune moțiunea de cenzură imediat ce Guvernul PSD-ALDE va adopta Ordonanțele de Urgență pentru grațiere și pentru modificarea Codurilor penale”, a precizat, luni, deputatul constănțean Robert Boroianu (PNL).

Potrivit acestuia, o astfel de măsură „extrem de gravă nu poate fi sancționată altfel de Opoziție decât prin instrumentele parlamentare necesare demiterii Guvernului. Argumentele credem că sunt mai mult decât evidente pentru oricine este de bună credință: prin acest demers, Guvernul Grindeanu își abandonează obiectivele din programul de guvernare, făcându-și o prioritate din săvârșirea unui abuz în interesul penal propriu al clienților politici și al politicienilor”, a mai spus Boroianu.

„PNL va propune constituirea unei comisii parlamentare speciale care să analizeze în mod serios și așezat situația penitenciarelor, cu scopul de a propune alte soluții concrete de îmbunătățire a condițiilor de detenție. Mai mult decât atât, noi, liberalii, credem că această inițiativă vine și în întâmpinarea deciziei CEDO care urmează a fi dată în perioada următoare”, a concluzionat deputatul PNL.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *