Boroianu, candidat PNL, inspirat de FSN: „Dăm apă gratis la toată lumea, dar nu am impact bugetar”

Ne-am fi dorit cu toții o campanie electorală în care să primeze proiectele, atitudinile și aspectele concrete. Ne confruntăm din nou cu propuneri nefondate, idei nefondate și lipsite de conținut. Deși, candidatul PNL la Camera Deputaților, Robert Boroianu, a atras special atenția TOMIS NEWS în cadrul conferinței de marți să „mă criticați mai puțin”, acesta a comis-o din nou. Răbdarea noastră a fost infinită, numai că Robert Boroianu a călcat din nou „pe bec”, susținând că, în calitate de deputat, va propune… modificarea Constituției, prin care cetățenii vor primi apă gratuit! Evident, acest proces va fi susținut de la bugetul de stat, Boroianu propunând această idee fără să întocmească și un absolut necesar impact bugetar.

„În ultimele două săptămâni am luat la pas aproape jumătate din localitățile din județ împreună cu colegii mei, candidații de pe locurile eligibile și sunt localități unde am văzut că în 2016 populația nu are acces la apă potabilă. Sunt foarte multe localități unde RAJA a reușit să tragă apă și canal sunt încă zone unde nu au reușit să facă apă potabilă, datorită sărăciei să se poată racorda la sistemul de apă și canalizare. Și pentru că mi s-a tot reproșat că am ceva în campania electorală cu RAJA și că vreau să punctez politic la CJC scăderea tarifului și să zicem că era firesc  să pun o astfel de întrebare, tocmai de aceea voi urca acest proiect la următorul nivel vis-à-vis de regândirea tarifelor din România la apă și proiectul meu va cuprinde: voi încerca să îmi conving colegii din PNL și prima modificare atunci când se va putea face la Constituție voi dori să introduc un amendament prin care alimentarea cu apa populației să fie asigurată de stat prin intermediul autorităților locale direct și non-profit! Deci, apa potabilă furnizată către consumatori, deci nu către societăți comerciale, îmi propun prin acest proiect să fie gratuit, dreptul la apă să fie garantat prin Constituție!”, a spus Robert Boroianu.

S-a folosit de exemplul Slovenia, care ar utiliza o astfel de practică. Numai că Slovenia are o populație de doar 2,063 milioane de oameni, de zece ori aproape mai puțin decât a României. Mai mult, Robert Boroianu nu a redactat nici măcar un impact bugetar, absolut necesar în momentul în care anunți un proiect, aspect pe care l-a confirmat într-o limbă română de autobază:

„Impactul bugetar îl vom calcula. Eu cred că așaaaa cum… nu știu… ăăă… reușim și să ne dorim și statul trebuie să facă autostrăzi pentru România așa reprezintă și apa poate fi un serviciu pe care îl poate oferi gratuit populației. (…) Toți locuitorii indiferent de statutul social vor beneficia gratuit de apă, nu putem să facem diferențe. În ceea ce privește impactul bugetar, el va fi calculat. În momentul ăsta sunt regii în țară care privesc subvenții, sunt foarte multe companii care nu își încasează banii, arieratele sunt mari în ceea ce privește încasarea la apă. Dacă vreți și în Constanța și luând un raport de la RAJA o să vedem că de plătit de regulă sunt cei de la oraș, cei de la țară mai puțin, că nu au posibilitatea”, a mai spus Robert Boroianu.

În cadrul conferinței de marți, Boroianu a mai precizat că „în felul acesta, PNL arată că nu are nimic personal cu RAJA”. Confruntat cu fluturașul care a umplut cutiile poștale, cu inscripția „VRAJA”, Boroianu a menționat că „e marketing politic al partidului”.

15219994_1407923985914683_5184415984618091362_n

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*